Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Decembergekte

Geschreven door Charlot op 19/11/2008
Al in september lagen ze weer in de winkels: pepernoten. Een paar weken later kwam ook de kerstman erbij. Waarom begint alles toch elk jaar eerder? Straks eet ik al pepernoten als ik de paaseitjes net achter mijn kiezen heb!Je zou maar een kleuter van vier zijn en in augustus al pepernoten in de winkel zien! Je zit nog maar net weer op school na de zomervakantie en je denkt dat de Sint alweer in het land is! Daar moet toch rekening mee gehouden worden?

Het lijkt wel of het helemaal niet meer om het feest zelf gaat. Met spanning wachten tot de Sint cadeautjes komt brengen of het vieren dat Jezus is geboren. Het enige wat ik nog hoor om mij heen is: de lekkerste pepernoten voor de kleinste prijsjes of kerstbomen voor maar tien euro!

Oke, dat laatste is een beetje overdreven. Van kerstbomen heb ik nog niets gehoord maar het moet niet lang duren of ik zal dat over een paar jaar wel al horen om deze tijd.

Winst zal er wel gemaakt worden deze laatste maandjes, dat weet ik wel zeker. Maar gaat 't allemaal niet een beetje ver? Die gekte om de decembermaanden heen?

Nouja, we kunnen wel extra lang genieten van al die lekkere pepernoten, chocoladeletters en kerstkransjes toch? Dat is wel weer een heel positief punt.

Vind jij ook dat de decembergekte een beetje doorslaat? Of heb jij er helemaal geen moeite mee?

 
  • Reactie door leveloozelientje op 29/11/2008
    uhm youre right
  • Reactie door Coco op 01/12/2008
    moah, ja soms vind ik het wel raar. Maar kijk, nu kunnen we zoals je al zei: langer genieten van al die lekkernijen .:D Normaal smacht ik namelijk op 6 december al weer naar de sinterklaas snoep dingen, zoals pepernoten, fondant muizen en kikkers, enz. Die ik de avond daarvoor allemaal al weer opgegeten heb. Als ze dan eerder beginnen met Sinterklaassnoep, dan hoef ik niet steeds een heel jaar te wachten :) Dus ik heb er geen moeite mee ;)
  • Reactie door Krullebolll' <3 op 05/12/2008
    Jha, je hebt wel gelijk! 't Gaat een beetje tever . Al die gekte, terwijl er ook betere dingen zijn . Ondanks alles vind ik het wel een gezellige maand! :D