Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans.



 





Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Wat hierna?

Geschreven door Margo op 11/11/2008
Ik verheug me al vanaf de eerste klas op het moment dat nu snel dichterbij komt, het moment dat ik mijn diploma ontvang. Dat moment zal het einde betekenen van mijn middelbare schoolcarrire en het begin van de grote wereld. Maar wat ga ik hierna doen?[Ik word dokter]
Er zijn mensen die al vanaf hun geboorte wisten wat ze gingen doen, mensen die toen ze vijf waren al zeiden: "ik word later dokter". Ook ik zei dit, maar een week later kon ik net zo goed lerares worden. Was ik een dag naar het ziekenhuis geweest dan werd ik dokter, deed onze juffrouw allemaal leuke dingen in de klas dan werd ik juffrouw en maakte de dierenarts mijn hondje beter dan werd ik dierenarts. Het minste of geringste kon mijn mening benvloeden en dat is op de dag van vandaag nog niet veranderd.

[Testjes?]
De miljoenen testjes die je kunt doen om te kijken welke opleiding je wilt doen hebben nog maar weinig geholpen. Suggesties als 'de opleiding meubelbewerking' of de 'dansacademie' (sinds wanneer kan ik dansen?) lagen toch niet helemaal in de lijn der verwachting. Maar aangezien ik binnen enkele maanden toch ergens ingeschreven zal moeten staan ben ik hard op zoek. Het bezoeken van open dagen is op dit moment bezigheid nummer 1 en methet lezen van allerlei studietijdschriften breng ik mijn vrije tijd door.

Maar wat als ik nou niets vind? Wat als de studie journalistiek mij toch niet zo leuk lijkt als dat ik verwacht had? Wat als je met fotografie helemaal niets kunt verdienen? Wat als ik niet artistiek genoeg ben aangelegd voor de kustacademie? Wat dan?

Laat ik daar maar niet over nadenken...

 
 • Reactie door Martine(A) op 12/11/2008
  Ach! dan zak je toch. Doen we samen lekker het jaartje over!
 • Reactie door Laura op 12/11/2008
  FOTOGRAFIE!!! You know! laten we samen gaan studeren, margootje! :D gezellig! LoveYou! (K)
 • Reactie door Margo. op 14/11/2008
  Martine, ik g geen jaar over doen. wij gaan samen op kamers youknow.
 • Reactie door Margo op 17/03/2009
  Dan hebben we hele dagen om met elkaar te zoenen!
 • Reactie door Trudy op 24/03/2009
  aaaah, ik ken het gevoel helemaal!