Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Lichamelijke opvoeding

Geschreven door Charlot op 12/11/2008
Oftewel, gym. De een staat te springen als ie op z'n rooster ziet dat ie gymles heeft. De ander komt liever met een 'doktersbriefje' aanzetten dat ie echt niet mee kan doen met de gymles door een ernstige blessure. Wat is dat toch met dat gym? Waarom zijn de meningen er zo over verdeeld?Neem mij bijvoorbeeld. Sinds dit jaar heb ik een afschuwelijke hekel gekregen aan het vak. Dat was de jaren hiervoor wel anders. Toen had ik een andere leraar. En les van die leraar was eenfeest, maar de leraar die ik nu heb: ik spijbel liever dan dat ik 'basketbaltikkertje' met haar ga doen. Basketbaltikkertje! In 4 havo! Juist, de leraar beinvloedt duidelijk je voorkeur voor gym.

Atletiek, turnen, basketbal, volleybal, korfbal. Het ligt eraan wat we gaan doen. Als we moeten hardlopen bij atletiek vind ik het een stuk minder erg om naar gym te gaan dan als mij wordt verteld dat ik moet gaan korfballen of honkballen. Getverdemme, wat heb ik een hekel aan die twee sporten.

Wat we ook doen, gym mag van mij dit jaar wel overgeslagen worden. Ik ben er achter gekomen dat basketbaltikkertje toch niet iets voor mij is. Vroeger wel, maar nu, nu ik bijna zestien ben, ben ik toch wat te oud voor dit spelletje.

Ligt het echt aan de activiteiten en docent? Of ligt 't aan je liefde voor lichamelijk opvoeding? Wat denk jij?

 
 • Reactie door halime op 12/11/2008
  het ligt egt wel aan de docent: vorig jaar hadden we nederlands van een heel lieve en grappige vrouw. en ik maakte dolgelukkkig me hw voor nl. maar dit jaar hebben we een bietch waar je al strafwerk krijgt als je geluid maakt als je iets op de tafel legt. zoals 2 weke trg. ze had paar kids voor het boord geroepen en moesten ze iets tekenen. en zo een meisje legde na de tekening de spullen op haar tafel maar omdat ht geluid maakte(wat je agerin de klas geneens hoorde) moest ze strafwerk schijve...:S man wat haat ik haar. mja een vak leuk vinden ligt aan de lerar vind ik. want als je de leraar nie mag dan heb je geen zin in zijn/haar les en wil je ook geen hw make voor die vak. dusss....(A)
 • Reactie door Nynke op 14/11/2008
  nou het ligt echt aan de leraren hoor...
 • Reactie door Christophe op 15/11/2008
  Leraren bepalen idd grotendeels de liefde voor het vak! Natuurlijk niet helemaal... Laat ons zeggen toch een goeje 60%
 • Reactie door Meisje, op 24/11/2008
  Gym is gewoon een vreselijk vak , als iemand wil bewegen dan is dat een keuse, en ik vind dat je anderen die dat niet willen niet moet verplichten.
 • Reactie door Ik op 15/03/2009
  Gym is echt vreselijk!!! Sommige dingen zijn wel eens leuk. Maar gym is het leukste als het uivalt!!!