Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Laatkomers naar Bureau Halt

Geschreven door Duco op 06/11/2008
Bij mijn zusje op school hebben ze een nieuwe regeling bedacht voor mensen die te laat komen:

Na 3 keer worden je ouders gebeld. Daar kan ik nog inkomen, je ouders zijn dan namelijk op de hoogte dat je het niet zo nauw neemt met op tijd komen.

Na 6 keer heb je verplichte corve. Ok, dat is ook nog redelijk, dan leer je ten minste aan dat het niet zo leuk is om op het schoolplein met je handen in de prullenbak gezien te worden.

Maar dan..Na 9 keer word je doorgestuurd naar Bureau Halt voor een taakstraf! Dt kan ik dan weer net niet bevatten. Ik begrijp het effect van straffen wel, maar een taakstraf bij Bureau Halt is toch voor vervelende jochies die in november al vuurwerk afsteken? Toch niet voor meisjes die nt iets te lang op de fiets gekletst hebben en daarom een paar minuten te laat de school binnen rennen?

Worden lle middelbare scholen zo streng?!

 
 • Reactie door keesjansma op 11/11/2008
  Ja, bij ons op school is het ook zo xD
 • Reactie door Peter op 13/01/2009
  Achterlijk, sommige mensen moeten in weer en wind vele kilometers fietsen. Dan is het toch logisch dat je zo nu en dan te laat komt? Je wordt voor crimineel aangezien en dat gaat nergens over
 • Reactie door Ian op 10/02/2009
  Niet alleen taakstraf, Wij zouden zelfs na 9 keer In een hl jaar in de gevangenis terecht kunnen komen.. Het zal wel niet echt zo zijn, maar toch vind ik het een raar en zorgelijke actie van de scholen.
 • Reactie door Hanna op 04/01/2010
  Nou dit vind ik nog best meevallen! Bij ons op school kan je als je ook maar een halve minuut te laat komt meteen een uur strafregels gaan schrijven! Lekker nuttig he?
 • Reactie door serobian op 04/01/2010
  das kut ja... :x
 • Reactie door lesley op 18/01/2010
  Jammer dat de scholen niet meer in hun mars hebben dan halt in te roepen. Kom toch voor 10 keer te laat komen naar Halt?? scholen als jullie dit al niet kunnen handelen? Ga dan zelf maar eens wat lessen nemen.
 • Reactie door Paradoxale rebel ;) op 24/02/2010
  [quote=Hanna;18915] Nou dit vind ik nog best meevallen! Bij ons op school kan je als je ook maar een halve minuut te laat komt meteen een uur strafregels gaan schrijven! Lekker nuttig he? [/quote] @Hanna: Dan zou ik echt protesteren of een andere school gaan zoeken als ik jou was... :|
 • Reactie door ikke op 24/03/2010
  WOW dan had ik daar even kijken.. (1e klas 47x, 2e klas 61x, 3e klas 21x) 129/9... 14x gezeten^^ nouja, als ik die straffen had gehad was ik waarschijnlijk minder vaak te laat geweest :D
 • Reactie door Anooo op 03/06/2010
  Bij ons op school is het niet normaal ofzo om te laat te komen, maar ze zijn er lang niet zo streng op.