Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Review: SimCity Creator (Nintendo DS)

Geschreven door Scholieren.com op 24/10/2008
De Simcity-serie is n van de bekendste en populairste spelseries ooit. En terecht, als je het mij vraagt. Het transformeren van een braakliggend terrein naar een bruisende metropolis geeft een voldoening die zijn weerga niet kent. Altijd spannend dus als er een nieuwe versie uitkomt. Vorig jaar kwam SimCity DS uit en SimCity Creator is eigenlijk een vervolg hierop. Er zijn een boel dingen veranderd. [Tijdperken]
De grote twist van SimCity Creator is dat er nu steden gebouwd worden door de verschillende tijdperken heen. Bij het opstarten van een nieuwe stad, begin je in het stenen tijdperk en bouw je door van de renaissance naar modernere tijden. Elk tijdperk heeft zo zijn eigen gebouwen en regels.

[plaatje:2]De interface zit vrij goed in elkaar. Alles is goed georganiseerd en alles wat je wilt weten over je stad kun je snel terugvinden. Op het bovenste schermpje van je DS zie je je stad en op het onderste schermpje bouw je. Het is jammer dat alles zo traag reageert. Bij een grotere stad gaat het scrollen over je stad al helemaal houterig en dat is voor een spel als dit eigenlijk wel een crime.

Je wordt tijdens het spelen bijgestaan door een aantal adviseurs die eruit zien alsof ze weggelopen zijn uit MySims. De graphics zijn functioneel, maar soms wel lelijk. Je kunt goed zien in welk tijdperk je speelt, maar het ziet er soms nogal grauw en ongenspireerd uit.

[Spelen?]
SimCity Creator is een leuk spel, maar had veel beter kunnen zijn. Het tijdperk-gedeelte is leuk bedacht, maar werkt niet zoals het moet. Het voelt nu net alsof de makers wat elementen van Civilization hebben geprobeerd te proppen in een SimCity omgeving. Voor 40 euro kan ik 'm niet helemaal aanraden, dus dat wordt even wachten totdat ie in de budgetbak ligt.

SimCity Creator is te koop voor de adviesprijs van ?39,95

 
  • Reactie door somebody800 op 02/12/2008
    Ik vond SimCity altijd een beetje saai. Hier een relletje, daar een brandje. Je bent er snel mee uit gespeeld
  • Reactie door Dushii op 04/03/2009
    Uhmm beetje leuk maar kan ook best saai zijn:( Zo uitgespeelt is zo maak spannende dingen derbij ofzo?