Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans.



 





Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Jesse Voorn: "Ik maak liever mensen aan het dansen dan dat ik zelf dans."

Geschreven door Duco op 21/10/2008
Dance4Life haalt samen met scholieren geld op voor de bestrijding van HIV en AIDS. En 29 november is het weer zover. Dan zal het afsluitende feest van Dance4Life in de Jaarbeurs in Utrecht - voor alle actieve scholieren die tenminste ?50,- hebben ingezameld - plaatsvinden.

Jesse Voorn is, naast zijn drukke dj-baan, ambassadeur voor Dance4Life. "Zelf haalde ik op de middelbare school ook geld op. Voor gehandicapten." Hij zal 29 november ook draaien in de Utrechtse Jaarbeurs. "Maar ik ga zelf niet dansen hoor! Ik maak mensen veel liever aan het dansen dan dat ik zelf dans."

Scholieren.com sprak met hem![Waarom ben je ambassadeur voor Dance4Life?]
"Omdat Dance4Life een ontzettend goed doel heeft: het haalt door middel van muziek geld op. Jongeren luisteren makkelijker naar muzikanten dan naar politici. Dus door dance-muziek te koppelen aan de aidsproblematiek kunnen we meer bewustzijn creren. Bovendien kan ik zo mijn eigen idealen met mijn werk verbinden."

[Wat maakt Dance4Life zo bijzonder?]
"Het leuke aan Dance4Life is dat je echt zlf bezig bent met geld inzamelen. Het is niet zo anoniem als de meeste charity-instellingen. Je krijgt niet zomaar een acceptgiro thuisgestuurd die je moet invullen en opsturen. Je bent daarentegen echt zelf bezig om op een creatieve manier geld in te zamelen voor een goed doel en meer bewustwording over HIV en AIDS."

[Kun je het ambassadeurschap wel combineren met je drukke leven als dj?]
"Eigenlijk gaat dat hand in hand. Ik doe in principe ook hetzelde werk als ik normaal doe, maar dan nu zonder er voor betaald te krijgen."

[Was jij zelf al actief bezig met liefdadigheid op school?]
"Toen ik op de middelbare zat haalde ik 5 jaar lang geld op voor gehandicapten. Eigenlijk was dat meer een soort taak. Het was meer geld ophalen voor het geld ophalen. Maar ik deed het wel! Ik kreeg toch ook het gevoel dat ik iets deed waar andere mensen baat bij hebben."

[Wil je nog wat kwijt?]
"Ik wil vooral iedereen die zich inzet als Agent of Change heel veel succes wensen. Doe wat je doet en blijf vooral doorgaan! En iedereen die zich keihard heeft ingezet: tot 29 november in de Jaarbeurs in Utrecht!"

 
  • Reactie door Thomas op 27/10/2008
    Who's Who - Klack (Jesse Voorn Remix) wokt de pan uit. Overigens ziet dit veld eruit alsof het van KPN gejat is...
  • Reactie door Isa op 29/10/2008
    Iedereen die hier aan meedoet, DIKKE RESPECT! Aan andere denken op deze manier is echt wel vet!
  • Reactie door Mr. T op 06/11/2008
    O_o