Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

De laatste tien uur

Geschreven door Suzan op 08/10/2008
De dood kan op een onverwacht moment insluipen; tijdens een ongeluk, of door ouderdom. Je kunt de dood ook plannen: kiezen voor euthanasie. Wat doe je in de tijd voordat je sterft? Je met veel mensen omgeven of met je beste vrienden praten? Lachen of huilen, slapen, lezen, zingen of zwijgen? Of 3FM bellen?Otto deed dit. Hij belde Giel Beelen vrijdagnacht tijdens de ?freaknacht? om een laatste liedje aan te vragen, hij zou namelijk nog maar tien uur leven. ?Nog maar tien uur te leven? Laat me raden: je wilt Metallica horen?, grapte sidekick Ekdom. ?Hoe weet je dat je nog tien uur te leven hebt? Wordt het echt een euthanasiezaakje??, vervolgde Beelen. Later in het gesprek bleek dat Otto geen grap maakte, hij was een 19-jarige kankerpatint die het na vier jaar genoeg vond. Het bovenstaande filmpje toont Otto?s (misschien wel laatste) telefoongesprek.

[Update] Na 2 dagen in de media, 1.800.000 views van het radiofragment en verdere publicaties heeft zich er verder nog geen enkel persoon gemeld. Er is nog geen ziekenhuis geweest dat de euthanasie heeft erkend. In geen enkele krant heeft de mogelijke euthanasie advertentie van deze Otto gestaan. Tot nu toe geen enkele reden om aan te nemen dat het telefoontje echt was...


 
  • Reactie door Thomas op 10/10/2008
    Op internet zingt het inmiddels al 2 weken rond, waarvan de afgelopen week vanwege het feit dat het nep is en Otto niet bestaat...en dan nu nog hier mee aankomen? Beetje laat.