Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Joseph Amir: "School staat nu op een heel laag pitje"

Geschreven door Charlot op 30/09/2008
Hoe doet hij dat allemaal?

Hij isachttienjaar, zit in het examenjaar van de havo en is een van de finalisten van hettv-programma: Op zoek naar Joseph. Tijd voor een interview met de jongste finalist: Amir Vahidi[Joseph heeft twaalf broers. Is het bij jou thuis ook zo druk?] ''Nee, ik heb alleen een jonger zusje. Dus zo druk als bij Joseph thuis is het bij ons zeker niet.''

[De musical gaat over jaloezie, vooral in de familie. Is jou familie wel eens jaloers geweest op jou talenten?] ''Ik denk niet dat mijn familie jaloers is op mijn talenten. Vroeger, als we naar mijn oma gingen, was er wel veel jaloezie. Ik was het favoriete kleinkind van mijn oma en kreeg wat meer aandacht dan de rest.''

[En ben je zelf jaloers op de andere kandidaten?] ' Jaloers ben ik zeker niet. Ik heb heel veel respect voor ze. Doordat we zoveel tijd samen doorbrengen, ontstaat er een hele goede band tussen de kandidaten. Ik zou me graag willen verbeteren in het dansen en toneelspelen. Ik ben nu hard aan het leren om me goed te kunnen verdiepen in een rol.''

[Je bent nu achttien en je gaat dit jaar eindexamen doen voor de havo. Hoe combineer je je school met het televisieprogramma en de musical?] ''Op dit moment staat school op een heel laag pitje. Ik kan me daar niet concentreren op het programma en focussen op het volgende optreden. Het heeft nu dus geen nut om nu naar school te gaan. Ik wil na dit jaar naar het conservatorium. Als ik daar word toegelaten, heb ik helemaal geen diploma nodig! En als het niet lukt, kan ik altijd nog 5 havo overdoen.''

[Hoe reageren je klasgenoten en vrienden op Op zoek naar Joseph?] ''Heel leuk en enthousiast, ik heb nog helemaal geen nare reacties gehoord. Iedereen is er positief over.''

[Op je weblog schreef je dat je weinig musicalervaring hebt, heb je daar veel last van?] ''Nee, ik heb er niet zoveel last van. Ik merk wel dat ik soms harder mijn best moet doen dan de andere, maar met de ervaring die ik heb hou ik me redelijk goed staande.''

Bekijk hier zijn optredens tot nu toe

 
 • Reactie door robert k. op 01/10/2008
  ik ben jaloers hoe goed jij kunt schrijven. Lekker leesbaar stukje hoor! En wie is Maria? (nieuwe musical)
 • Reactie door dinges op 02/10/2008
  ik ben jaloers dat je hem hebt mogen interviewen!!
 • Reactie door Annelies op 04/10/2008
  OMG jah ik zou em ook wel wille interviewen :P
 • Reactie door tygo op 05/10/2008
  Sorry hoor, maar amir is echt qua kwaliteit een stuk minder dan de anderen... en nog veels te ijdel om zich in iets anders te kunnen inleven laat staan zo'n groot rol! en dat vreselijke kapsel... jongen doe er wat aan!
 • Reactie door Onbekend op 05/10/2008
  Nou ja! hij kan goed zingen en het maakt niet uit of hij een lelijk kapsel heeft of jong is hoor!
 • Reactie door anjo op 05/10/2008
  lieve Amir, Wat deed je het goed!!! Wees trots op jezelf! Ik ben een moeder van 3 dochters waarvan er 1 op het conservatorium zat en ben dus bij vele mooie optredens aanwezig geweest:heerlijk. Ik zag jou: als 18 jarige (!!!!):GEWELDIG wat je kunt! JIJ KOMT ER WEL!!! ZEKER weten. Natuurlijk is dit jammer voor jou, maar............ wees eerlijk......................je bent "pas" 18 en dan KUN je geen levenservaring uitstralen van .......iemand die meer levenservaring heeft; toch? Dat is normaal en GEZOND Amir! Je bent geweldig en er zijn maar weinig jongens die je dit zouden kunnen nadoen! DUS: wees trots op jezelf, BLIJF MET BEIDE VOETEN OP DE GROND: HEEEEL BELANGRIJKI en ga gewoon door!!!!!! Dan komt het goed met jou: zeker weten!!! Geef je moeder nog een dikke kus; zij had het moeilijk en ik snap dat helemaal!! Groetjes, Anjo
 • Reactie door Jaaaah op 27/10/2008
  Freek heeft gewonnen!
 • Reactie door Joriene op 02/11/2008
  Amir, ik vind het echt heel knap dat je het zo lang hebt volgehouden tussen die professionele jongens! En arme jij, je moet nu weer naar school toe! Ach, het zal nu vast wel iets minder vervelend zijn, ik denk dat je ook op school wel veel positieve reacties krijgt? Als het je niet lukt om alles in te halen wil ik wel helpen hoor(A)Zou ik totaaaal niet erg vinden! Heel veel succes, ook met audities voor conservatorium volgend jaar!
 • Reactie door Cor, ik was er bij in Goes! op 16/11/2008
  tygo: Misschien eens even de DVD bestellen bij de musicalvrienden uit Goes van de musical...Kun je even kijken hoe hij het heeft gedaan.....