Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Mobiel? Thuis of in de kluis...

Geschreven door Margo op 03/10/2008
Mobieltjes zijn tegenwoordig onmisbaar. Je zou denken dat ze dan ook gewoon geaccepteerd wordt, maar niets is minder waar op het Monseigneur Frencken College. Mobieltjes zijn hier met de ingang van het nieuwe schooljaar verboden. Thuis of in de kluis is het motto, wat de concirges en leraren met veel plezier scanderen door de gangen en in de kantines.

Lees verder [Spannende Ringtones]
Dat mobieltjes zijn verboden in de lessen is al lang niets nieuws meer; ik kan begrijpen dat leraren tijdens een uitleg liever niet gestoord worden door spannende ringtones in de trant van ?I kill you?. Maar dan nog, in de stille stand hoort niemand dat jouw telefoon nog afgaat. Maar om ze te verbieden? Dat gaat mij toch iets te ver. Het is over met het bellen naar je vriendinnen waar je in de pauze staat, het bellen naar je ouders dat je vandaag toch nt iets later thuiskomt dan gepland en ook de dood van je dierbare konijn Fluffie kan niet meer gemeld worden. Je telefoon wordt namelijk al ingenomen als je er ook nog maar aan denkt hem te pakken.

[Strooptochten?]
Van al die spiedende concirges word je soms een beetje moe. Vandaar even een kleine greep onder de leerlingen in de school:
?Ik vind dat ze niet moeten zeuren, wedden dat ze zelf ook mobieltjes op zak hebben!?
?Ze zijn onmisbaar tegenwoordig, geen mens die ze niet heeft?
?B-la-che-lijk?
?Het beperkt ons in onze mobiliteit?
?Strooptochten zijn het, niet normaal?


Laten we hopen dat al deze hopeloze leraren, concirges, rectoren, mentoren en directeuren snel van mening veranderen en wij onze mobiliteit weer optimaal kunnen benutten.

 
 • Reactie door M. op 05/10/2008
  Maar wie trekt er iets van die regeltjes aan! behalve dan die eerste klassertjes met die kluisjes onder mij die elke pauze in hun kluisje controleren of ze al smsjes hebben ontvangen van onbestaande vrienden die hun mobieltjes tevens ook in het kluisje hebben liggen.
 • Reactie door jerome op 06/10/2008
  ik ben het er wel mee eens dat je geen mobiltje in de les mag, maar die mensen die echt er mee stoer doen moeten voor een vuurpeleton
 • Reactie door Melvijn op 06/10/2008
  Dit is bij ons op school ook het geval, alleen elke les wordt er wel iemand gepakt met een mobieltje, en dan worden ze dus een week ingenomen. Maar: Een mobieltje of ander persoonlijk spul mag niet in de vrije tijd ingenomen zijn. (Wetboek artikel weetikveelwat) Ds: Ze zijn zelf strafbaar bezig :]
 • Reactie door Niiesjje op 06/10/2008
  ik begrijp wel dat je geen mobieltje in de klas mag want das niet voor iedereen prettig maar in de pauzes mOet het echt well Gewoonn stel je voor r gaat iemand dood ofzo of je vriendiin is even laat als je uitt,,
 • Reactie door F op 06/10/2008
  MFC ROCCCCCCCCCCKS ! (behalve het 'thuis of in de kluis' motto;)) Afschaffen die leraren met slimme gedachtes!
 • Reactie door t op 06/10/2008
  dfsh
 • Reactie door Anne op 06/10/2008
  Bij ons geld die regel al heel lang op school. Ach, zo erg is het nou toch ook weer niet?! Wie belt je nou onder schooltijd?!
 • Reactie door Sander op 06/10/2008
  Dat is hier al een jaar lang, de eerste school van die Nederland die het invoerde om precies te zijn....
 • Reactie door Tefos op 06/10/2008
  Belachelijk. Een mobieltje moet kunnen, uiteraard dat hij niet hoorbaar/zichtbaar mag zijn in de les(sen).
 • Reactie door Pascal op 06/10/2008
  1 woord: onzin!
 • Reactie door annelies op 07/10/2008
  bij ons mag je mobiel wel bij je hebben alleen als die afgaat en de leraar merkt het dan ben je de klos en moet je hem inleveren.
 • Reactie door Emma op 07/10/2008
  Ik kan er niet tegen als ik niet kan weten hoe laat het is en in niet elk lokaal hangt een klok. Horloges vind ik enorm vervelend zitten, dus gebruik ik mijn mobiel om de tijd te checken. Ik zou me dus absoluut niet aan die regel houden. Overigens ben ik het wel eens met de regel dat hij afgepakt wordt als je gebeld wordt, dat stoort alleen maar.
 • Reactie door h op 07/10/2008
  ik vind het logisch dat je niet mag bellen en smsen tijdens de les enzo dat ie dan word afgepakt maar helemaal verbieden alleen bij je kluis gaat toch veel te ver en bij ons op school is het zo dat de mobieltjes van leraren vaker afgaan dan die van leraren dus dan moeten we mobieltjes van leraren ook verbieden
 • Reactie door D..... op 07/10/2008
  Bij ons moeten ze ook in het kluisje echt dom! Maar wie trekt zich daar wat vanaan? niemand toch? Bellen doen we in de les niet lijkt mij maar sms kan zo af en toe wel!! Leraren lopen zelf ook met telefoons enz...
 • Reactie door b. op 08/10/2008
  normaal doen psv kampioen
 • Reactie door r.... op 08/10/2008
  ik vind het nergens op slaan. je koopt een mobiel voor het bellen (ik heb net een nieuwe mobiel gekocht) en dan mag je hem niet gebruiken!
 • Reactie door Linde op 08/10/2008
  standaard antwoord: bij je hebben mag, maar als je belt/je mobiel afgaat mag hij best afgepakt worden, eigen schuld!
 • Reactie door mohammed.b op 08/10/2008
  jah doe maar lekker in de kluisje dan hebben we weer wat te stelen op school...(q)
 • Reactie door hans op 08/10/2008
  wefwerg
 • Reactie door joop op 08/10/2008
  niet doen mensuh dan gaan die marokanen ons kluis plunderen!
 • Reactie door a op 08/10/2008
  je hebt je mobiel wel vaak nodig hoorw bijv. je bent je kluis sleutel vergeten bel je ff je pa om hem te brengen. stel dat er boeken in je kluis zitten ofzo bij onz mag je hem gwoon meenemen overal alleen wel uit. Tip: zet hem op stil
 • Reactie door N.A. op 08/10/2008
  Het is eigelijk wel goed, je moet wel oppassen bij sommige leraren:P bij mij is die gelukkig nog nooit afgepakt, maar bij een vriendin van mij was die voor een week afgepakt en gelijk de dag er na was die weer een week in beslag genomen xD
 • Reactie door Sorayaa op 08/10/2008
  bullshit en joop jij moet je bek houden gappie
 • Reactie door wat een gedram op 09/10/2008
  wat een gedram, altijd dat gezeur van die ouderen over die mobieltjes het is ook nooit goed ze lopen altijd erover te piepen
 • Reactie door anoniem/ op 10/10/2008
  bij ons op school zijn ze er niet echt streng mee, als een telefoon een keer afgaat is dr niets aan de hand.. als t vaker gebeurt wordt het vervelend, maar eigenlijk doen mensen m altijd meteen op stil als hij afgaat... ik sms regelmatig tijdens lessen, en als je gewoon normaal werkt zeikt niemand erover..
 • Reactie door zeurpiet op 10/10/2008
  Fijn voor je, wie gaat er nou weer onder schooltijd bellen! Altijd die meiden weer met hun gebel bel bel
 • Reactie door an op 10/10/2008
  Bij ons op school is het ook al zo, niet normaal meer! hij hoort of thuis, of in de kluis, het is zo erg dat de kluissloten zelfs vernieuwd zijn. is echt debiel
 • Reactie door Kiwii op 11/10/2008
  omg, wij hebben blijkbaar de chilste school! :P bij ons mag het ''oficieel'' ook niet, maar bij ons hebbe leraren het zelf onder de les bij en soms gaat de gsm van leraren af en nemen ze zelfs op! :D maar niet alle ofcourse, sommige zijn streng. maar in kla smag le maar ze emotne hem nit zien en hij meot op de stil stand staan..
 • Reactie door Loesz op 12/10/2008
  Oke! Dit is echt niet normaal meer! Bij ons op school mag je hem gewoon aan je broek hebben hangen (in zo'n mobiel zakje) En nog hebben ze het dan niet door .. Het mag officieel ook niet , maar ze doen er niet moeilijk over. Veel sterkte en succes .. ! Ga anders protesteren of zo met de hele school .. misschien bereik je er wat mee?
 • Reactie door nig gewoon op 12/10/2008
  En die leraren dan zelf naar elkaar bellen onder de les, zo van: Waar ben je nu? Oh, da's mooi, kun je even hierkomen en de les overnemen? Ja ik moet even weg, werd net gebeld door m'n vrouw... Waar? in het lokaal naast je, ik zag je net langs lopen. Okee, tot zo he. dag!
 • Reactie door nig gewoon op 12/10/2008
  Ligt trouwens bij ons ook aan de leraar. De ene belt zelf, de ander roept alleen iets van: "wt een afschuwelijke beltoon heb jij!" als hij afgaat, anderen nemen 'm in en je mag 'een dubbeltje' betalen ( goeiemorgen, welke eeuw leven we..?)
 • Reactie door Klaasje op 14/10/2008
  Bij ons mag het wel, zolang ze hem maar niet zien; de helft van de leraren gebruikt een mobieltje om de tijd te zien, geen probleem!
 • Reactie door Ikk xD op 18/10/2008
  Hmm Onze sgool is dan wel shit jha :S wy mogen dat ding egt niet nja iedereen heeft em bij zich maar als ie af gaat ben je em een week of meer kwijt .
 • Reactie door Fransje op 19/10/2008
  Oehoe! Lang leve SCP. Niemand die er iets van zegt als je lekker tijdens de les zit te smsen, word je toch betrapt? Dan kom je er met een 'doe hem nou maar snel weg' vanaf. De meeste leraren zien het niet of wllen het gewoon niet zien.
 • Reactie door T op 17/01/2009
  Hee! ik woon zelf in made en ik ga in Oosterhout naar school, ook het Frencken! Ik weet niet o je er zelf ook op zit? Mobiel thuis of in de kluis, alsof iemand zich er aan houdt,, NEE! Tenminste, ik niet. Sommige leraren zijn strenger daarin dan de anderen... x
 • Reactie door ... op 01/04/2009
  Waarom mogen leraren wel mobieltjes het is zo iritant! En dan pakken ze die van ons af :@
 • Reactie door UPpmTuptpHAOCtOFXhc op 10/09/2011
  Furrealz? That's marvleously good to know.