Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Te moe, te lui of gelukkig

Geschreven door Charlot op 26/09/2008
Ik ben te moe, ik heb het druk, het regent, ik moet echt naar de stad, mijn band is lek... Smoesjes, smoesjes en nog meer smoesjes om vooral niet naar de sportschool te gaan. Totdat mijn moeder het cht zat was.

Mijn smoezen werden slechter en slechter en ze betaalde voor niks. Ik moest haar gelijk geven, 35 euro per maand is dan natuurlijk weggegooid geld. Eigenlijk kwam de woedeaanval van m'n moeder net op tijd. Ik begon me er zelf eigenlijk ook aan te irriteren en de mensen om me heen liepen inmiddels regelrecht gevaar. Mijn onuitputtelijke bron van energie stapelde zich op en ik werd drukker en vooral irritanter.

[En dan ga je toch maar...]
Waar ik me wel over verbaas is wat er met je gebeurt als je eindelijk de moed hebt kunnen opbrengen om toch te gaan. "Wat is sporten eigenlijk lekker, wat raar dat ik steeds smoesjes bedacht, ik ga morgen weer, nee wat zeg ik, ik ga vanavond weer!" Ik zou het wel willen uitschreeuwen op de terugweg. Iedereen moet het weten, sterker nog, ik vind dat iedereen naar die sportschool moet.

Een geluksmoment dus. Ik stroom over van geluk en ben blij!

De volgende dag begint alles weer opnieuw. Ik ben moe, geen zin, te druk, het stormt, huiswerkoverdosis....

Hoor ik daar mijn moeder weer?

 
 • Reactie door Tineke op 30/09/2008
  Ik dwing mezelf om in ieder geval 1 keer naar de sportschool en 1 keer naar het zwembad te gaan. En als ik er ben....is het heerlijk
 • Reactie door turke op 30/09/2008
  je domme smoezen logisch dat zijn smoezen van de kaaslanders kaaskoppen
 • Reactie door PRO YO op 03/10/2008
  DIE SMOEZEN WERKEN ALTIJD NOT XD laterz
 • Reactie door TOM IS NUUB EN SP OOK op 03/10/2008
  HOU JE KOP
 • Reactie door nikki op 24/10/2009
  Ik mag van mijn moeder niet alleen naar school fietsen en alle andere kinderen uit mijn klas wel. groetjes. Nikki