Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

17 jaar en al een eigen winkel

Geschreven door Duco op 22/09/2008
Een eigen winkeltje hebben is een droom die veel mensen koesteren. Vooral als je jong bent, lijkt het zo ontzettend leu. Maar het lijkt ook al net zo onmogelijkom er daadwerkelijk n op te zetten. Niet voor de 17-jarige Manon: terwijl ze haar vwo afmaakt, runt ze ook de online kledingwinkel Vilja.nl.

Scholieren.com sprak met haar![Wat is Vilja?]
Vilja.nl is sinds augustus 2008 een webwinkel met kleding en modeaccessoires voor meisjes en vrouwen. Tevens is Vilja.nl sinds kort de naam van mijn eigen kledinglabel, waarvan de eerste items nu reeds in de shop te koop staan!

[Wie is het gezicht achter Vilja?]
Ik ben Manon, ik ben 17 jaar en ik kom uit Ooij bij Nijmegen. Ik zit nog op school, 6VWO, profiel Natuur&Techniek en hoop dit jaar te slagen voor mijn eindexamen! Ik hou van mode, lezen, mijn hond Milo en lekker uitslapen. Maar mijn grootste hobby is natuurlijk Vilja.nl en alles daaromheen.

[Vilja klinkt als Poolse meisjesnaam; hoe ben je op die naam gekomen?]
Vilja is eigenlijk een Zweeds werkwoord. Het betekent 'willen' of 'wensen'. Het idee om een webwinkel te starten bestond al, alleen er moest ik nog een geschikte naam vinden. Ik wilde graag een naam met betekenis, maar die ook kort en krachtig was, zodat hij goed bleef hangen. Ik vond de betekenis 'wensen' wel geschikt voor een webwinkel en Vilja klonk ook nog eens vrouwelijk. Perfect dus!

[Wanneer bedacht je; 'Goh laat ik een eigen webwinkel openen'?]
[plaatje:1]Ongeveer twee jaar geleden regelde ik wat bestellingen voor groepjes meiden die graag online producten uit het buitenland wilden kopen, maar de verzend- en andere kosten wat hoog vonden. Door deze kosten samen te delen, konden we relatief goedkoop leuke spulletjes kopen.

Dit groeide uit tot grotere bestellingen waarop ik ook winst kon maken. Ik vond dit geweldig om te doen en het was natuurlijk een leuke manier om geld te verdienen. Nadat ik het een tijdje op deze manier gedaan had, besloot ik dat ik het groter en professioneler aan wilde pakken en toen ben ik mijn webwinkel www.vilja.nl gestart. Deze is sinds begin augustus geopend.

[Heb je nog tips voor jongeren die een eigen onderneming willen beginnen?]
Het is natuurlijk belangrijk dat je vertrouwen in jezelf hebt, maar loop niet meteen te hard van stapel. Begin eerst wat kleiner, bijvoorbeeld via Marktplaats of Ebay. Zo kun je de markt een beetje leren kennen, en krijg je door waar vraag naar is en tegen welke prijs.

 
 • Reactie door marieke op 22/09/2008
  leuk zeg! en super professioneel gedaan
 • Reactie door Suzan op 23/09/2008
  Leuke shop, alleen blijf ik erbij dat ik kleding en accessoires eerst moet ZIEN voor ik ze koop. Dvd's en boeken op internet heb ik geen problemen mee (:
 • Reactie door sophie op 23/09/2008
  super leuk dat je al een eigen winkel hebt dat zal ik ook wel willen (:
 • Reactie door May op 02/02/2009
  Lekker duur, alles wat ze verkoopt kan ik op diverse Aziatische online kleding verkoop sites terug vinden. Pfff