Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Studeren is leuk

Geschreven door Suzan op 14/09/2008
Over studeren in den beginne en het wonen in een nieuwe stad hoorde ik altijd alleen maar zeurverhalen. ?In het begin is het wel wennen hoor/je hebt het zo druk/je voelt je er vast niet meteen thuis/je moet zoveel regelen? Ach, ach, ach, zeur niet zo, dacht ik. Wat kan er nou erg zijn aan wonen in Amsterdam, niet iedere avond met je ouder(s) eten, een paar papiertjes invullen, een studie doen die je interessant vindt en nieuwe mensen leren kennen. Nou, ik zal de lijst even opsommen. Jij fungeert als even als MIJN KLAAGMUUR.[Intreeweek] Leuk! In een groepje mensen van jouw eigen studie onder begeleiding van twee mentoren Amsterdam leren kennen. Leuk! Als een van de groepsleiders na een halve dag al met de noorderzon is vertrokken en de tweede alle activiteiten afzeikt. Leuk! Als je woensdagochtend al bij het VU Medisch Centrum zit met een keelontsteking en woensdagmiddag in een overvolle trein naar huis zit omdat je van de dokter zware pijnstillers en het advies veel te rusten meekrijgt.

[Boete]
Tast in de buidel! Met pijn en moeite heb ik mijn fiets in Amsterdam gekregen. Zonder licht. Over een paar weken ligt de acceptgiro in de bus en kan ik eindelijk mijn boete voor gebrek aan licht betalen, want ik heb toch zoveel geld.

[Inschrijven] Handig! Als het service en informatiecentrum zegt dat je correct bent ingeschreven, en je bij jouw studie niet bekend bent...

[Woonruimte]
Handig! Als je aan het begin van je studie nog niet de sleutel van je appartement hebt en beroep moet doen op mensen die nog enkele vierkante meters voor een arm kind overhebben.

[OV-jaarkaart en studiefinanciering]
Handig! Een gratis OV-jaarkaart en studiefinanciering omdat je studeert. Maar dan wl het kwartaal nadat je achttien bent geworden. Ik mag het dus lekker een maandje zonder doen. Zoek ?t maar uit.

[Geskimd]
Aardig! Als een stelletje criminelen je skimt en je complete rekening plundert. Je vrienden vinden het gelukkig fijn om je geld te lenen zodat je nog een treinkaartje naar huis kunt kopen om een nieuwe pinpas aan te vragen.

Leuk, zo?n nieuw collegejaar!

 
  • Reactie door lisanne op 14/09/2008
    arme meid :(
  • Reactie door mike op 18/09/2008
    je moet maar zo zien het had ook nog de hele week kunnen regenen
  • Reactie door Duckdog96 op 06/07/2010
    @degene boven mij volgens mij zou dit meisje blij zijn met regen als dan alle andere ellende die ze in die korte tijd aan dr kop heeft gehad weg zou gaan