Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Cd: Grijze Massa

Geschreven door Suzan op 10/09/2008
Grijze Massa, ik kende het niet en stond open voor hun teksten en geluid. Het enige dat ik over het album wist was dat het hiphop betrof. De cd-cover ziet er goed uit: stoer en grijs. Een aantrekkelijke artiestennaam, een prikkelende albumtitel: ?Dooutmaris?. Wat is het? Het beloofde in elk geval wat vernieuwends. ?Dooutmaris? bleek een alternatieve schrijfwijze voor de zin ?Doe het maar eens? te zijn, in de context van: 'Twintig tracks in vijf dagen/Gozer doe het maar eens.' Eh, nee? Jullie kiezen ervoor te rappen. Ik luister jullie album en ik verwacht muziek, geen gezeur. Een onderwerp dat we vaak tegenkomen in de rap: medelijden met die zware baan als rapper. Niet erg origineel.

'Grijze Massa' werd de cd lang tussen de teksten geroepen. Kennen we dat ook niet van de andere Hollandse rappers? ?D-men, kom op?. Moet ik er dan echt twintig keer op gewezen worden dat ik een album van Grijze Massa luister? Ik ben nog lang niet dement en ik geloof de rest van hiphopaanhangend Nederland ook niet.

Dat het slecht is wil ik niet direct zeggen, maardit klinkt als doorsnee hiphop, met af en toe een apart riedeltje erdoor en daarna weer een berg van wat ik allang kende. Ik kan er niet zoveel mee. Hier kun je luisteren en oordelen.

 
 • Reactie door bob op 10/09/2008
  met je moeder kan ik ook niet zoveel
 • Reactie door Mathijs op 10/09/2008
  noem je dit een recensie? Schrijf wat inhoudelijks, watvoor soort muziek maken ze, hoe klinken de beats, is alles lekker agemixt, in het sound-wise goed in elkaar gezet? Het is duidelijk dat je geen kaas hebt gegeten van recenseren. Vooral omdat je al in je eerste zin duidelijk maakt dat je zelf niet van hiphop houdt, 't is blijkbaar moeilijk om enigszins objectief te blijven. Grijze Massa!! Vette hiphop
 • Reactie door Nolle op 10/09/2008
  Mathijs, volgens mij vind jij jezelf veel te goed, ga zelf maar recenseren als je het zo goed weet. Verder, ik vind het een leuk stuk, ga zo door ;)
 • Reactie door Mathijs op 10/09/2008
  ik zeg niet dat ik kan recenseren. ik heb er ook niet de behoefte toe. Echter, ik heb wel behoefte een degelijke recensie te lezen, en dit slaat werkelijk nergens op...maar sorry dat ik mijn mening gaf Noelle, zal 't voortaan maar niet meer doen. dikkedoeiiii
 • Reactie door Janneke op 13/09/2008
  Goede recensie of slechte recensie whatever: ik ben het hier gewoon niet mee eens! Grijze Massa brengt teksten waar de rest van hiphoppend Nederland niet aan kan tippen en "aparte riedeltjes" die fokking goed klinken! Voorlopig sta ik vooraan bij de optredens!
 • Reactie door Robert op 13/09/2008
  Suzan, ben je met luisteren verder gekomen dan de eerste drie nummers? Want volgens mij gaat er echt een heleboel aan je voorbij. Heb het album nu een paar weken en staat voor altijd hoog in mijn lijstje!
 • Reactie door Diederik op 22/10/2008
  ik vind het een schijtzooi..nix met hiphop te maken. 1234 in dozijn troep
 • Reactie door overijssel op 18/03/2009
  grijzze massa is echt wel hard ze komen hard, en dit is niet je doorsnee tmf hiphop groepje ze heten niet voor niets grijze massa