Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Het is 'seksweek' op Scholieren.com. Samen met de Sense Infolijn geven we antwoord op al jouw seksvragen. 

Alles over seks Alles over seks

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Mijn appels en ik

Geschreven door Charlot op 11/09/2008
Kaasbroodjes, minipizza's, kaneelbroodjes, frikandellen. Aan eten geen gebrek. Elke pauze staat er weer een grote rij te dringen voor de kassa van de schoolkantine, want zeg nou eerlijk, al die snacks zijn net een tikkie lekkerder dan het broodje kaas dat je moeder vanochtend voor je heeft gemaakt.

>> Lees verder[Snacktijd]
Wat neem jij? Hoor ik naast me. Het is kwart voor tien 's ochtends en de meeste 'schoolgenoten' maken hun weg naar de kantine. De portemonnees worden getrokken en de keuze wordt gemaakt. Over het algemeen zijn het de kaasbroodjes die over de toonbank gaan op mijn school. Maar ook de minipizza's zijn favoriet. Soms hoor je een enkeling om een appel of een broodje gezond vragen, maar dat zijn uitzonderingen.

[Gek?]
Ik ben ook elke pauze weer van de partij, maar niet voor het kaasbroodje. Ik heb een andere verslaving: appels. Het is apart; verslaafd zijn aan appels dat weet ik zelf ook wel, maar toch sta ik elke pauze weer in de rij om een appeltje van 60 cent te kopen. Naast mij zie ik mensen afhaken omdat hen verteld is dat hun keuze is uitverkocht maar dit zou bij mij niet snel gebeuren.

'Wat heb je gekocht?' vroegen m'n vriendinnen vroeger nog nieuwsgierig. Ik hield trots mijn appel omhoog, waarna de gezichten betrokken. 'Een appel?' werd er vol afschuw geroepen. Maar nu, na een jaar of drie, wordt er niet meer raar opgekeken van mijn appelverslaving en zijn mijn appels en ik geaccepteerd. Gelukkig... :).

[En jij?]
Wat vind jij? Neem jij liever broodjes, Liga's of iets anders mee naar school of is jou tas 's ochtends niet gevuld met eten maar met geld, zodat je in de pauze iets lekkers kunt kopen?

 
 • Reactie door Siebe, Micas & Joas op 13/09/2008
  Leuk geschreven en catering is slecht op school, soms is de verleiding te groot en grijp je toch naar een snack terwijl een appel of boterhammen gewoon goed zijn. Thumbs up!
 • Reactie door Iris op 18/09/2008
  Ja, waar heb ik dit toch vaker gehoort ! Oooh dat was jij! Appels zijn ook wel heel lekker:D
 • Reactie door Suzan op 19/09/2008
  Ik hou niet van appels, doe mij maar een sinaasappel. Maar die koop ik niet in de kantine, meenemen is goedkoper(H)
 • Reactie door Martine op 07/10/2008
  Ik ben van tijd tot tijd ook verslaafd aan appels!
 • Reactie door Daisy op 06/11/2009
  Ik hou ook van appels, neem er elke dag 2 mee XD