Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Mijn eerste schooldag

Geschreven door Duco op 08/09/2008
Gigantisch gebouw. Enorme zalen. 374 nieuwe gezichten, door een foutje met de toelating. Witte jassen in overvloed. Nee, dit was niet mijn eerste dag op een middelbare school. En nee, ik word ook niet door een enormteam van specialisten geopereerd voor een gecompliceerde darmoperatie: ik ben begonnen met een opleiding Geneeskunde.

Ik dacht dat het niet erger kon worden dan het begin van de middelbare: lopen met een plattengrond, stiekem mijn rooster checken op het toilet en eenzaam een boterhammetje eten in een hoekje.

Maar dat kon dus wel...[Misser]
Nadat ik door een foute agendaplanning de introductieweek gemist had, probeerde ik op 1 september vol motivatie aan het cursusjaar te beginnen. De weg naar het AMC (waar de Geneeskunde faculteit zich bevindt) was al een probleem: door werkzaamheden aan het spoor zaten twee metrolijnen in n metrolijn geperst. Toen ik veilig en wel was uitgestapt, begon mijn echte zoektocht pas.

[Zoektocht]
De borden die verwezen naar de faculteit waren relatief eenvoudig te vinden. Eenmaal aangekomen wilde ik niet laten blijken dat iker in mijn levensdagen nog niet geweest was en liep ik stug en nonchalant meteen na de draaideuren rechtdoor. Totdat ik een bordje met pijl voor collegezaal 1 zag hangen... Die was namelijk in mijn tegengestelde looprichting geplaatst. Net alsof ik toch goed liep, maakte ik rechtsomkeer om een paal en ging naar de collegezaal.

[Vriendloos]
Eenmaal in de collegezaal deed probleem twee zich voor. Iedereen kende elkaar namelijk al van de introductieweek. En ik kende... niemand! Ik plaatste me tussen twee vriendengroepjes in en deed net alsof ik heel geconcentreerd oplette en daarom niet meepraatte. Maar het hielp niet, want toen ik vroeg waar de boekenbalie was, viel ik meteen door de mand: iedereen had zijn boeken al.

Ook al wordik ouder, een nieuwe school zal altijdeven groot en nieuw blijven.

 
 • Reactie door Luna op 09/09/2008
  Haha :P Ik wil ook geneeskunde gaan studeren.
 • Reactie door Anouk op 10/09/2008
  Ik vind het wel een heel leuk stukje! Ik vind mm wel heeel grappig. En dat het zelfs Jou kan overkomen!!
 • Reactie door A. op 12/09/2008
  ach ja op een nieuwe school zal je altijd weer een brugger zijn...... :( :)
 • Reactie door Halime op 20/09/2008
  arme jij, Duco:( ik wil later ook geneeskunde studeren:D maar verder veel suc6:D
 • Reactie door jjjhb op 22/09/2008
  wehhehwhewehwheh
 • Reactie door jamal op 26/12/2008
  Hahahahhahah ik wil ook graag geneeskunde studeren :D:D:D