Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Hekel aan kaften!

Geschreven door Scholieren.com op 05/09/2008
Een tijdje geleden kon je hier supergave boekenkaften winnen. We kregen veel, hl veel reacties. Wat blijkt: bijna niemand vindt kaften leuk. Ook moeders gingen meedoen aan de prijsvraag om maar onder het gekaft van de zoons & dochters uit te komen...

Wat vind jij van kaften? Klik hier voor een selectie uit de reacties.[Saai!]
Het ergste aan kaften: het is saai en zo ontzettend veel werk. Vrijwel niemand heeft er zin in. "Ik heb een hekel aan kaften omdat het saai en geestdodend werk is, bah." Sommigen weten niet hoe ze alles aan elkaar moeten plakken. Het zit scheef, te strak of de lijm zit overal: "Alles zit onder behalve mijn boeken." En de mensen die niet lijmen hebben een hekel aan de irritante plakbandrollen.

[Moeders]
"Omdat mijn moeder me dan op mijn vingers zit te kijken, en alleen maar commentaar heeft," zegt een jongen die het kaften maar helemaal op heeft gegeven. Sommige moeders weten eigenlijk ook niet hoe ze moeten kaften. "Ik kan het niet en mijn moeder is nog slechter, dus daarom hebben we een hekel aan kaften."

[Rotklus?]
Is het nou echt zo'n rotklus? Misschien valt het wel mee en ben je in een half uurtje klaar. Maar n iemand legt wel heel goed uit waarom het zo stom is dat kaften: " Het doet me denken aan weer een lang schooljaar in de schoolbanken." Tsja, als je boeken zijn gekaft, is het schooljaar officieel begonnen!

Toch zelf kaften? Hier vind je een minicursus.

 
 • Reactie door Suzan op 07/09/2008
  Ik koop gelukkig nu zelf mijn boeken en die kaft ik ab-so-luut niet. Kaften liggen er toch na een paar weken weer af. Ik zou zeggen: als het niet verplicht is, lekker niet doen!
 • Reactie door Laura op 09/09/2008
  Zo erg is het nou toch ook weer niet om boeken te kaften?!
 • Reactie door 123 op 15/09/2008
  SAAAAAAAAi
 • Reactie door Linda op 22/09/2008
  Ik heb rekbare boekkaften gekocht die je gewoon om je boek heen kunt schuiven. Gelijk leuke kleuren en patronen. Google maar ff op "rekbare kaften" Ze zijn echt gaaf........
 • Reactie door Jessica op 22/09/2008
  mijn boeken zyn ook ckr gaaf met hookbook, liggen je kaften er na paar weken teminste niet af en this veel makkelijker!
 • Reactie door Kaft op 30/09/2008
  Kaften is leuk!
 • Reactie door kaftelijkeknul op 30/09/2008
  wat vor onzin is dat domme kaft gedoe!!! niemand vind het leuk dus luister goed ik wil dat julie over 24 uur verdwijnen oke' en nou opzouyten stelletje kaftzakken!!23
 • Reactie door Jenny op 22/10/2008
  Zeg wat hebben jullie. Kaften is enorm leuk je kan je boeken je eigen design geven en daarmee een persoonlijke tintje. Bovendien heb ik laatst bij een copycenter dosen versameld om mijn papierkraam eens goed te ordnen. Nu ben bezig deze te KAFTEN zodat deze goed in mijn regaal tot z'n recht komen. Is dat diet een leuke dekoratietip? Veel plezier!
 • Reactie door Maysa op 30/08/2009
  Kaften is super leuk!!! Je kan je boeken anders maken dan andere,, ik doe gewoon een simpel kleurtje met leuke hoekjes en volgend jaar gebruik ik de tassen van H&M en Vero Moda en andere hippe winkels. En z moeilijk is het nou ook weer niet. Handige tip voor als je een beetje lenig bent en je doet het op de grond zo als ik,, als je de hoekjes hebt gevouwen dan leg je je voet erop en pak je een plakbandje en druk je erop! :)