Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Bikkel

Geschreven door Suzan op 03/09/2008
Bikkel moest ik nog even kijken.Een documentaire over Bart de Graaff. Je weet het nooit als je iets opgestuurd krijgt; of je tot het einde op de teller van de dvd-speler zit te kijken of de ellende al bijna afgelopen is, of dat je geboeid bent tot het einde. Deze keer was het laatste het geval.Ik wist allang dat Bart ?die met die nierziekte en groeistoornis? was, en ?die met die grote bek?. Ik weet ook nog dat ik lid was van de Hitkrant toen hij stierf, en dat hij toen lachend met een grafsteen op de foto stond. Hitkrant moest die foto bewaren en op de cover zetten als hij zou overlijden, ?dat verkpt joh? had hij gezegd. Maar Bart was meer.[Eigenwijs]
Bart de Graaff werd op 9-jarige leeftijd ziek, maar altijd wilde blijven leven en entertainen. Als hij op zijn bloeddruk zou moeten letten of in huis zou moeten blijven zitten omdat het anders te gevaarlijk was, hoefde het van hem niet meer. Hij ging stiekem naar de snackbar terwijl hij op zoutarm dieet zat, hij reisde de wereld rond en lfde, ook al was dat misschien met het oog op zijn levensduur niet het verstandigst.

[Bikkel]
Bikkel is een indrukwekkende, emotionele, diepgaandedocumentaire over iemand die niet van ophouden wist. Een verslag dat je gewoon moet zien. Hij draait vanaf 4 september in diverse filmhuizen.


 
  • Reactie door Liza op 10/09/2008
    Ja, ik heb 'm ook gekregen met de post, omdat ik lid ben van BNN, vond het echt een hele mooie en goede documentaire, is echt de moeite waard om te bekijken!