Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Examen voor de brommer

Geschreven door Scholieren.com op 26/08/2008
Nieuw plan: ook om op een scooter te mogen rijden moet een praktijktest worden afgelegd. En dat zou al voor 1 november ingevoerd moeten worden. Ja hoor! Dat kost natuurlijk superveel geld!

Gelukkig vindt de overheid ook dat zo'n examen 'maar' ?300 mag kosten. De Bovag zegt dat er ongeveer 8 tot 10 lessen plus de toets nodig zijn en dat kan nooit voor dat geld. Voorlopig kun je dus nog je brommerrijbewijs halen met alleen een theorietoets!

Pfieuw!

 
 • Reactie door melissa op 10/09/2008
  ik vind het echt BELACHELIJK, 300 hondert euro, is bekant een auto examen, en ik snap het nut er niet van in want er blijven toch zoveel ongelukken komen
 • Reactie door loes op 11/02/2009
  ik word in spetember 16 jaar dus ik ben echt blij! het word pas begin 2010 ingevoerd heeft de minister van verkeer gezegt.. maar het is wel stom inderdaad voor degende die in 2010 16 worden..
 • Reactie door gijs op 23/11/2009
  ja, echt soooowww jammer dat je so veel moet betalen voor het rybewijs :s ik heb nu wel genoeg geld gespaart sodat als ik 16 ben ik het examen kan doen.. gelukkig heb ik een website gevonden waar ik gemakkelijk online mijn examen kan oefenen www.scooterexamens.nl, hopelijk hebben yullie er wat aan(Y)
 • Reactie door achmed op 12/04/2010
  ik ben 13 jaar als ik 16 jaar ben moet ik praktijk examen en theorie examen doen of alleen theorie examen en hoeveel gaat het kosten want het kost geloof ik 40 euro en nu duurder heb ik begrepen.