Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Ach, we doen het gewoon nog een keer

Geschreven door KimR op 19/08/2008
De scholen gaan (bijna) weer van start en voor zo ongeveer iedereen betekent dat nieuwe klas, nieuwe docenten en uren huiswerk (lees: tv kijken, msn.) In mijn geval ook een nieuwe klas en nieuwe docenten, maar wel hetzelfde jaar. Jawel, ik ben blijven zitten :(

[Uur van de waarheid]
Het was een zenuwslopend uurtje, die woensdag tussen 7 en 8 ?s avonds. Heel de familie zat in een schimmige, donkere kamer, telefoontoestel midden op tafel en opgewonden gemompel. Als de klok zeven slagen slaat, valt het gemompel stil. De intromuziek van The Godfather zwelt langzaam op en je kunt harten horen kloppen. De stilte is om te snijden totdat inderdaad de telefoon gaat. Een siddering gaat door de ruggengraten heen en moeder neemt op.[Zo erg?]
Ok, misschien ging het iets anders maar het feit blijft; zitten blijven is balen. Terwijl vriendinnen en vrienden zich volgend jaar feestend naar hun examen werken, zit ik me nog steeds af te vragen wat de pH-waarde van de ozonlaag is. Ik moet toegeven dat ik mijn leven aan me voorbij zag flitsen toen ik het hoorde. Maar nu de vakantie in volle gang is zie ik er ook mijn voordelen in.

[Bekijk het door een roze bril]
Voordelen? Ik heb machtige beschikking over werkboeken van vorig jaar. Als wijze uil weet ik natuurlijk precies wat er mij en mijn lotgenoten te wachten staat dit jaar en dat geeft mij gelijk een hogere positie op de sociale ladder. Eh, daar ga ik in ieder geval vanuit.
Het is even rot, maar ik bekijk het maar positief; alles heb ik al een keer gehad en dat maakt het jaar makkelijker. Het is altijd ook nog wel prettig om te horen dat er mensen vertrouwen in je hebben. 'Ach, misschien ben je tch niet zo slim als je eruit ziet, h? en: 'Kom op, dit jaar hoef je vast niet meer zo vaak na te blijven.'

[Get over it]
Omdat ik waarschijnlijk niet de enige ben in Nederland die mag ?doubleren?, leven wij onderling allemaal met elkaar mee. Ook voor de mensen die wel over zijn: een prettig schooljaar toegewenst en pink nog een traantje weg voor die arme zittenblijvertjes.

 
 • Reactie door Pien op 20/08/2008
  Ik snap wat je bedoeld, ik mocht bijna niet over... Gelukkig op het laatste moment wel, maar ik zat er ook helemaal over na te denken wat er zou gaan gebeuren enzo.
 • Reactie door Missez,,,, op 20/08/2008
  Nou ik ben 1 keer blijven zitten,en ik haalde veel betere cijfers,niet dat ik die had want ik had best goed cijfers alleen neit voor frans en drm dat ik ben blijven zitten, ik heb nu wel betere cijfers voor dat vak,en nu ben ik over,,,het jaar gaat snel, en weet je, je moet altijd prositief kijken want de tijd kan tog niet terug, dusz wrm treuren als het ook beter kan!!!:):):)
 • Reactie door Missez,,,, op 20/08/2008
  2de regel foutje ''niet dat ik die niet had ''. sorry
 • Reactie door HERMANA op 21/08/2008
  Ach, komt allemaal goed meid. je bent zeker niet de enige, ik ben zelf ook in de 4e blijvenzitten. En ik ken er nog veel meer. Het is gewoon die overgang van 'zelfstandiger kunnen werken', terwijl je in de 3e wat anders gewend bent.
 • Reactie door M!ke op 22/08/2008
  Ik moet ook blijven zitten in mijn 4de, Zie het best wel zitten wel een beetje balen omdat meeste leerkrachten mij haten maarja, 2 More years and I'm gone! Zie dit als een tussen jaartje relaxen.; Aventoe een lesje skippen maken ze niet zo'n probleem van als je moet blijven zitten ( Ik spreek jammer genoeg uit ervaring ) maar dat moment als je eindelijk vrijdagavond alleen thuis op de bank een sigaretje opsteek is altijd zalig. Lange leve de weekends! En blijven zitten is ook helemaal niet zo erg!
 • Reactie door Dat mag van mij! op 24/08/2008
  Cool stukje kim. Ik ga niet liegen en zeggen dat het helemaal niet zo erg is omdat ik het ook heb meegemaakt, want dat is niet zo. Maar je mag van mij blijven zitten hoor, om nog in de vakantie stemming te blijven:P Ik hoop voor je dat het wel wat makkelijker wordt! VAN MIJ MAG HET (aldus Fleur)
 • Reactie door Nitroman op 28/08/2008
  Tja de 4de is gewoon shit...
 • Reactie door annoniem op 31/08/2008
  leuk artiekel ;) nooit geweten dat scholieren.com ook leuke blogs had, kmoet nog maar eens verder kijken :P
 • Reactie door Juul92 op 31/08/2008
  Heej ik blijf ook zitten dit jaar en wat jij schrijft is heel herkenbaar :P Zelf hoop ik ook maar dat doordat ik al een keer dat jaar heb gedaan klasgenoten zelf een beetje naar me toe komen. Met vragen als: 'Zeg heb jij dat werkstuk vorig jaar niet al gemaakt?' :P Ja , maar die hou ik dus lekker allemaal zelf :D !
 • Reactie door Laura en martine en anoniempje (ze wil niet herkend worden) natuurlijk op 03/09/2008
  uuhm, even een reactie op het bericht van anoniem: het is nog steeds artIkel.. geen E erbij dus. En het is ook aNoniem. dus zonder twee NN. Oja: KIM leuk stukje! maar dat had ik al gezegd! KUS van je HUNKS
 • Reactie door hoi op 04/09/2008
  leuke site hoor grt ?
 • Reactie door ingo op 09/09/2008
  onder de indruk
 • Reactie door Nicolas op 29/10/2008
  Ik ben 2 jaar geleden op 5-vwo blijven zitten en ik denk dat je beter dan kan blijven zitten dan dat je het jaar daarop zakt. Nu zitten al je vrienden ook nog op school en kan je rustig nieuwe vrienden maken.
 • Reactie door Katrien op 02/03/2009
  K ging van havo 2 naar mavo 3.. Kon ook blijven zitten in havo 2, ma had liever dat. Ik weet hoe je je voelt k kon ookwel JANKE...
 • Reactie door suus op 10/03/2009
  waarschijnlijk moet ik van 3vwo naar 3havo... n blijven zitten n afstromen!