Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Man zijn is nu eenmaal ideaal

Geschreven door Duco op 08/08/2008
Vrouwen proberen met kleding modieuze ideaalbeelden te bereiken.Maar mannen dragen ook kleding. En ook wij proberen er zo hip, krachtig en sterk uit te zien.Dat ervl meer wordtontworpen voor het mannelijk geslacht dan het geijkte grijskleurige wollen driedelig pak,word je snel duidelijk op de tentoonstelling De ideale man in het Gemeente Museum Den Haag.

Lees verderDe halve bovenverdieping van het museum is omgetoverd tot een men's fashion showroom. In verschillende kamers toont het museum moderne collecties, afgewisseld met soms maar liefst300 jaar oudere inspiratiebronnen: John Galliano's naast Barok-kledingstukken. Langzamerhand word je duidelijk dat mannen, net als vrouwen, zoeken naar een ideaalbeeld wat betreft hun kleding.

Op een enkele misnummering van sommige paspoppen na is de gehele tentoonstelling perfect samengesteld. En je hoeft niet per se te weten door we het ontworpen is om genspireerd te raken voor een -niet van je vader geleende- kerstgala- en/of examenuitreikingsoutfit.