Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Vier landen, vier talen, 1 jaar

Geschreven door KimH op 15/07/2008
Zes jaar middelbare school is lang, heel erg lang. Zelfs zonder doubleren raakte ik -al lang voordat het eindexamen in zicht kwam- uitgekeken op het Nederlandse schoolsysteem. Tijd voor iets nieuws. Iets met andere mensen, nieuwe uitdagingen en vreemde culturen, zonder meteen in een bruinverbrande money-spending toerist te veranderen. Wat dan? Twaalf maanden op reis, vier landen bezoeken en vier talen verbeteren, dat is mijn doel: mijn Multi-Language Year bij Education First. Deze week vertrek ik naar mijn eerste bestemming: twee maanden Barcelona om mijn Spaanse taal te verbeteren, want echt veel verder dan het welbekende ?como ests??- niveau ben ik ondanks drie jaar les nog niet echt gekomen. De komende acht weken krijg ik vijf dagen per week les: varirend van grammatica tot aardrijkskunde, vocabulaire of Spaanse cinema, you name it .

Om drie uur rinkelt de schoolbel en is het tijd voor excursies, sporten, cultuur, feestjes en natuurlijk een overdaad aan zon, zee en strand. ?s Nachts slaap ik met mijn internationale medeleerlingen op kamers op de campus van de reguliere Spaanse universiteit: tijd voor een studentenleven dus. Inclusief bergen was, ranzige magnetronmaaltijden en een mager studentenbudget, maar waarschijnlijk ook met veel internationale vrienden, nieuwverworven vrijheid en gave buitenlandse ervaringen.

Na Barcelona kom ik een weekje thuis om bij te praten met familie en vrienden en me voor te bereiden op mijn volgende bestemming: drie maanden New York City. Het idee is hetzelfde, alleen hier kom ik ter verbetering van mijn Engels.

Rond de kerstperiode ben ik een paar weken thuis om geld te verdienen voor mijn laatste twee cursussen: drie maanden Duits leren in Mnchen en tenslotte drie maanden Frans in Parijs.

In elk land zien mijn weken er een beetje hetzelfde uit: naar school gaan, cultuur snuiven, nieuwe mensen leren kennen, winkelen sporten?Kortom, net zo?n leven leiden als de locals.

Benieuwd naar mijn belevenissen in het buitenland? Komend jaar schrijf ik maandelijks een blog op Scholieren.com over mijn ervaringen. Hasta llugeo!

Kim

 
 • Reactie door Halime op 15/07/2008
  dat is gwn keitof:O mocht ik maar zo een reis maken... ik was met de seconde weg gwn:D ik wens je veel plezier:D jij bent egt rijk als je terugkomt:D fijne vakantie en veel plezier:D
 • Reactie door Pien op 20/07/2008
  aah wat cool ik zit nu ook in spanje! heel veel plezier nu en de rest van het jaar :D XX
 • Reactie door Russo op 23/09/2008
  uJNDtU Hello I am Russo
 • Reactie door eLzIXlmzRtbxgxNI op 02/12/2008
  mypetpharmacies.txt;10;15
 • Reactie door zdCuCXOLBnVBdzs op 02/12/2008
  When i can get New famili health for my woman? ,