Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Slimmer worden met Ubisoft: Deel 2

Geschreven door Scholieren.com op 14/07/2008
Brain Challenge heeft bewezen dat ook edutainment games die niet van Nintendo zijn ook best leuk kunnen zijn. Brain Challenge is niet het enige spel van Ubisoft dat marktaandeel in de casualmarkt probeert te veroveren. Ubisoft heeft een aantal spellen die een heel scala aan onderwerpen behandelen. Zo zou 'My Word Coach' er voor zorgen dat je kennis van de Nederlandse taal een flinke oppepper krijgt. Aardig idee, maar werkt het ook? En belangrijker: is het leuk? [Mijnheer van Dale... ]
In samenwerking met Van Dale zitten er in 'My Word Coach' om en nabij de 20.000 woorden die gebruikt kunnen worden. Aan de hand van een aantal mini-games is het de bedoeling dat je je woordenschat vergroot. Dit gebeurt aan de hand van een dagelijks schema waarbij je een selectie van deze mini-games voor je neus krijgt. Je speelt een spelletje, krijgt er een score voor en kunt uiteindelijk zien hoe goed je bent en of je beter aan het worden bent. Waar je in Brain Training een hersenleeftijd krijgt, krijg je hier EP (Expressie Punten). Zelfde idee, maar een andere naam.

[...wacht op antwoord]
Een titel als deze leunt zwaar op de leukheid van de mini-games. 'My Word Coach' schiet hier helaas toch te kort. Zo heb je 'Missende Letter' waar je de missende letter van een woord in moet vullen ('TUI_HUISJE'). Dodelijk saai. In een andere mini-game moet je de goede betekenis van een woord aangeven. En zo heb je nog een handvol van soortgelijke spellen. Het niveau is ook niet al te hoog, dus de uitdaging is wat dat betreft ook al een stuk minder. De handschriftherkenning is overigens wel prima in orde.

[Conclusie]
My Word Coach is niet echt een spel te noemen. Dat geldt natuurlijk voor de meeste edutainment titels, maar My Word Coach geeft toch wel erg weinig voldoening. Het is leuker dan elke dag een kwartier het woordenboek doorlezen, maar daar is alles dan ook mee gezegd. Ubisoft heeft in deze serie nog een aantal andere spellen in dezelfde lijn ('My Spanish Coach' & 'My French Coach') waar je eigenlijk meer aan hebt. Het concept is hetzelfde, maar de voldoening groter omdat je een andere taal aan het leren bent. Veel leuker.

My Word Coach is te koop voor de adviesprijs van ?29,99

 
  • Reactie door Karina Z op 14/07/2008
    Ik heb hem! Ik had zelfs op mijn weblog een recensie van geplaatst. Echt een top spel!
  • Reactie door nicola dury op 08/06/2009
    domme mensen ik ga zelfmoord plegen omdat ik te dom ben