Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Hoe overleef ik-de film

Geschreven door Charlot op 02/07/2008
Na lang wachten kunnen we eindelijk gaan genieten van de <a href="http://youtube.com/watch?v=xZm4s_3nI24">verfilming</a> van de "hoe overleef ik"-verhalen geschreven door Francine Oomen. Met zo'n bestseller is het vast heel moeilijk om aan de hoge verwachtingen van de fans te voldoen. Maar wat zit 'ie goed in elkaar! Ondanks dat ik me Rosa en haar wereld bij het lezen van het boek heel anders had voorgesteld, was ik helemaal onder de indruk van deze film. De hoofdpersonen:<a href="http://www.kidsplanet.nl/upload_mm/3/8/8/1836955547_1999998506_jolijn200.jpg">Jolijn van de Wiel (Rosa)</a>, <a href="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fe/Jade_Olieberg_en_Jolijn_van_de_Wiel.JPG/763px-Jade_Olieberg_en_Jolijn_van_de_Wiel.JPG">Jade Olieberg (Esther)</a> en <a href="http://hyves.nl/index.php?l1=ut&l2=photo&l3=show&media_id=236061202&media_secret=v4P5">Mees Peijnenburg (Neuz)</a> spelen zo goed dat de film van het begin tot het eind blijft boeien.

De film is vooral gebaseerd op "Hoe overleef ik mezelf", waarin de 14-jarige Rosa van Dijk moet verhuizen van Brabant naar Groningen. Ze gaat met haar moeder en stiefbroertje bij haar stiefvader wonen. Je ziet hoe Rosa moet dealen met pesterijen op haar nieuwe school, haar stiefvader 'Apenbil' en de standaardproblemen van een 14-jarig meisje.

De film is zeker een aanrader en als het aan mij ligt mogen de volgende "Hoe Overleef Ik..." boeken ook snel verfilmd worden!


 
 • Reactie door Siotje op 02/07/2008
  Het spijt me vreselijk, maar alleen pre-pubers van 12 jaar met ongelofelijk hoge verwachtingen van de middelbare school lezen dat soort ongein
 • Reactie door Gaab op 06/07/2008
  Ik lijk nou egt op die Rosa.Egt alleen maar met dingen in de knoop!
 • Reactie door Gaab op 06/07/2008
  is dit een chatsite?
 • Reactie door Gaab op 06/07/2008
  haha ik ben 12 meid!
 • Reactie door ilona op 07/07/2008
  hoihoi ik hep de film hoe overleef ik mezelf gezien en wat is die mees peijnenburg KNAP in de film heet hijh hij vincent
 • Reactie door nathalie op 08/07/2008
  hoi ik ben nathelie en helemaal gek op jonas dus zou en alsjeblieft een foto van hem op google mogen staan alvast bedankt
 • Reactie door nikki op 08/07/2008
  heey luitjes, ik heb de film hoe overleef ik mezelf .. gezien in de bios egt een vette film man.. xxnk
 • Reactie door christa op 10/07/2008
  he ik heb de film gezien en hij is echt vet louw
 • Reactie door Melissa op 11/07/2008
  Hij is echt mega saai! Die Neuz is allen een super lekkerding(L)
 • Reactie door Danny op 11/07/2008
  Ik heb die film ook gezien (ja ik ben een jongen maar ik was met 2 meiden ;) en ik zal kort maar krachtig zijn. die film was KUTTTTTTTTTTTT. Het sloeg helemaal nergens op! met die domme Rosa en dat haar >.< dat is tog niet normaal en dan die jonas die was ook een beetje vreemd.... en dan die survivaltips! sloeg ook helemaal nergens op!!! Maar de popcorn was wel lkkr :D
 • Reactie door Lisannee op 14/07/2008
  Ik vond de film eigenlijk een beetje tegenvallen,, vond het boek leuker! maarja, leuke jongen, die Neuz =)
 • Reactie door lisanne op 15/07/2008
  ik vond de film egt vet en vond neuz een lekker ding
 • Reactie door ik op 15/07/2008
  Heei ik zoek een foto van nuez! Want hij is een lekkerding (in de film) in timboektoe speelt ie ook maar daar heb ik al een foto van! en daar is hij minder knap dan in hoe overleef ik!!
 • Reactie door Ellen op 16/07/2008
  Hoi,, Ik wil met neuz zoenen! Lekker tongen, zoals de survival tips! Zou ik wel willen doen Lekker stuk! Opgewonde Ellen
 • Reactie door Nuez op 18/07/2008
  Ik vond de film niet zo leuk. Kijk voor meer info op www.gasurfen.nl. Anoniem surfen!
 • Reactie door Kayleigh op 22/07/2008
  IK GA DE FILM ZO KIJKEN!!!! COOLE RECENSIE!!!:P CIAAOOOOOOOOOO!!!
 • Reactie door mandy op 27/07/2008
  hoi ik ben net naar de film geweest en de jongen die neuz speelt mees is echt leuk ik ben hellemaal verliefd
 • Reactie door Myrthe op 29/07/2008
  Ik heb de Film vndaag gezien en mees is echt super knap! hijz ook nog eens een super acteur!(L) i love him;) xxxx Myrthe:D
 • Reactie door Aishwarya op 30/07/2008
  Ik vind die neuz sooo een mooie jongen ik val helemaal op hem:Pwhahahahha ik zou hem wel een kusje geven(K)hij is egt kk mooi man egt waar(L):$
 • Reactie door Zo op 05/08/2008
  De film was kei gaaf.. maar het viel toch wel een beetje tegen.. En die Mees !! , dies echt super knap !! :P
 • Reactie door Zo op 05/08/2008
  ,,- Mees id dus die ene Neuz, voor als jullie het willen wete -,,
 • Reactie door maRLOES op 07/08/2008
  eeey neuz is echt zoo cute!!;) de film was soo gaaf , mees lufjoe!:P XXXXX,Me
 • Reactie door 'Diede op 12/08/2008
  Hij is echt knap die , Mees peijnenburg !!:O
 • Reactie door 'schatje op 13/08/2008
  Ik heb de film 2x gezien :) Ik von m wel leuk! Maar nou zoek ik foto's van die megaa knappe Neuz :P Weten jullie waar ik die kan vinde :$? Reageer dan ff! xxxx 'schatje (L)
 • Reactie door rosa op 16/09/2008
  ikvind neuz niet zoon lekkerding ik vind jonas veel leuker hup jonas
 • Reactie door Beau op 10/10/2008
  je bent fet cool Rosa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Reactie door sam op 10/10/2008
  vette film Rosa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Reactie door julietta op 20/10/2008
  Geachte mensen Ik weet niet of ik dit op deze adres moet doen. En ik heb over dit al vaker mailtjes gestuurd. Maar dan komt het neer op de vraag. Zouden jullie wat info kunnen geven nog over de film Hoe overleef ik wij zouden dat graag willen weten. Want we zijn bezig met hoe overleef ik mijn tijdschrift En het komt neer op de boeken en de film van hoe overleef ik We hebben dit op verschillende sites gevraagd maar we werden doorverwezen naar dit adres Wij hopen hier snel een bericht terug van te krijgen Misschien zouden wij jullie tel kunnen krijgen Bedankt voor jullie tijd contact j.avakjan@udenscollege.nl
 • Reactie door schaat op 04/11/2008
  IK VIND DE FILM ZO GAAFFF :D Doeii xx .
 • Reactie door mihriban op 15/11/2008
  ik vind dat heele leuke boeken schrijf met hoe over leef ik ? ik moet er nog 3 lezen nu ben ik hoe over leef ik mezelf aan lezen maar francine oomen je hebt heele leuke boeken met tips en zoo nou rooz dat haar nieuwe naam heell erg leukkkk !!!!!!!!
 • Reactie door ....... op 15/11/2008
  heej vette coole film rosa (rooz) je moet je haar vaker zo doen als rooz dat vind ik vet cool bij jou staan xxx van .......
 • Reactie door rebecca op 17/11/2008
  heey, ik moet de film nog zien.. maar het ligt nu in de winkel, dus kan ik hem zoo gaann halenn!!! alleen sommige zeggen dat ie tegenvalt, moet ik hem dann well kopenn???? naja, ... zie nogg well..... xxx rebecca
 • Reactie door Neuzzzfan!!! op 07/12/2008
  Ik heb de film en het boek gelezen en ik vind het echt te gek.... vooral de film waar NEUZ in speelt:P XD maar Rosa was ook goed !! maarja... Xxx LebberLebber (voor Neuz);)
 • Reactie door Lauraaa op 10/12/2008
  Die film is wel leuk, maar ik vond hem een beetje saai gemaakt xD En dat haar van Rosaaa zag er al helemaal niet uit toen het rood was :S Maar diee neuzz is wel een hottie Ci My! <3
 • Reactie door rooz iz booz op 29/12/2008
  ik heb de film al 2 keer gezien en neuz is echt heel knap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! en ik vond persoonlijk dat rosa er leuker uitzag met dat rode haar. kusiesssssss rooz iz booz
 • Reactie door ikuh!!! op 15/10/2009
  Wie is de tekenaar
 • Reactie door Jet op 16/10/2009
  we love mees peijnenburg. als iemand hot is, is hij het!
 • Reactie door jessi op 17/10/2009
  Je moet het boek radeloos eens lezen! 't Is een SUPER VET boek!!!
 • Reactie door Neuzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz op 04/04/2010
  ik ben ook heel erg op neuz zijn fotos kan je vinden op google typ in: mees peijnenburg hij is mn sgatje! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx voor mees van ...
 • Reactie door NWfJpANjBQx op 10/09/2011
  You're a real deep thniekr. Thanks for sharing.