Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Op de set van "Radeloos"

Geschreven door Kimberley op 12/06/2008
Na de eerste twee boekverfilmingen (Timboektoe en Afblijven), wordt nu ook Radeloos van Carry Slee verfilmd. Ik nam een kijkje op de set, wat echt heel raar was. Bij aankomst ging iedereen namelijk uit zijn dak voor een dansscene, ZONDER MUZIEK.

Tussen de opnames sprak ik met de hoofdrolspelers n met Carry Slee![Yara]
Marloes van der Wel speelt Yara in de film. Ze wordt gepusht door haar moeder (gespeeld door Renee Soutendijk) fotomodel te worden en krijgt daardoor anorexia. ?Ik vind het vooral leuk om veel scnes met Paco te spelen. Wij hebben namelijk veel diaogen!?

Hoe was het om met Renee Soutendijk te werken?

"Heel leuk! De eerste scne die we samen speelden was heel dramatisch. We moesten elkaar huilend in de armen vallen. Dat was wel gek, want ik had me nog maar net voorgesteld."

Wat vind je het leukste aan de rol?

"Het is heel afwisselend. Yara is verliefd op Paco, maar heeft het ondertussen heel erg moeilijk met anorexia. Tegelijk heeft het ook hele grappige elementen, samen met haar vriendengroep."

[Hafid]
Ook Illias Ojja, bekend uit Shouf shouf habibi! en de film van Dunya en Desie speelt mee.

Wat vond je het leukste stuk dat jouw personage moet doen?

"De moeilijkste scnes vind ik het leukst om te doen. Zo moet ik een keer heel verdrietig zijn, ik moet me dan echt concentreren en terugdenken aan vervelende dingen. Het is vooral leuk om Hafid te spelen omdat hij een rustige jongen is en dat heb ik nog niet veel gespeeld. "

Heb je het boek gelezen?
"Nou, toen ik heel klein was. Toen ik het script kreeg, wist ik niet meer waar het verhaal over ging en heb ik het teruggelezen op Scholieren.com. Ik ben niet zo?n studiebol, dus daar haalde ik vroeger echt al mijn huiswerk vandaan."

[Paco]
Marius Gottlieb, uit SpangaS speelt naast Marloes de andere hoofdrol.

Wat moet je vandaag allemaal doen?

"We doen vandaag vooral de eindscnes, met een groot feest. Het is een grote dag, met 150 figuranten. Maar ik wil er natuurlijk nog niet al te veel over vertellen, anders zeg ik misschien te veel over het verhaal."

[Carry Slee]
Ook de schrijfster zelf liep ook nog rond op de set.

Wat maakte radeloos zo leuk voor een film?

?Het is een actueel onderwerp. Anorexia komt vaak in het nieuws en ook de andere verhaallijn (waar we nog niet al te veel over verklappen, red.) blijft hedendaags.?

Is er veel veranderd in het script?
?De films worden geschreven door Maria Peters, maar natuurlijk bemoei ik me daar ook mee. In de film wil Yara fotomodel worden en in het boek niet. Dat hebben we gedaan omdat anorexia nu toch heel erg bij de modellenwereld hoort."

Wat is nou leuker? Kinderboeken of voor volwassenen schrijven?
Het leukst is denk ik de afwisseling. Maar ik denk dat ik me het meest als een vis in het water voel bij deze leeftijdsgroep.

Radeloos draait vanaf 2 oktober in de bioscoop.

 
 • Reactie door Suzan op 12/06/2008
  Illias is leuk!
 • Reactie door nyy op 23/08/2008
  ik speel niet in de film maar bij welk casting heb jij je in geschreven
 • Reactie door marloes op 26/08/2008
  ik speel ook in een film maar die komt dalijk pas uit
 • Reactie door julian op 29/09/2008
  waro is die wil een beetje eng
 • Reactie door Melanie op 30/09/2008
  Heej ik zit nog op school maar wil ook in een film spelen ik wil een toneel opleiding volgen maar doe nu mbo2 kan iemand mij helpen groetjes Melanie...
 • Reactie door iemand op 23/12/2008
  ik vinde film leuk de boek ook daarom hou ik mij nspreekbeurt er over cool he
 • Reactie door anoniemmetje op 07/10/2009
  yullie zijn vetje