Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Ben X: Pesten is een spelletje

Geschreven door Duco op 06/06/2008
Ons buurland Belgi produceert een hoop mooie films. In Nederland horen we echter niet zoveel van die films, terwijl we ze gemakkelijk kunnen verstaan. En van die prachtige films is Ben X (Ben iks), van debuterend regisseur Nic Balthasar.

Een verhaal over een gepeste jongen met een tweede leven.Ben Vertriest is een jongen met het syndroom van Asperger, een vorm van autisme. Op school wordt hij hier enorm om gepest, omdat hij zich niet kan gedragen zoals de 'normale kinderen.' Naast zijn echte leven heeft hij nog een leven in een computerspel. Hier heeft hij de nickname Ben X aangenomen en kan hij zijn zoals hij zelf wil zijn. Alleen Ben moet op den duur inzien dat het echte leven geen spelletje is, of toch wel?

Ben X is niet zozeer een cinematografisch hoogstandje, hoewel er veel 'geacteerde' computerspelscnes in zitten. Wl is Ben X een emotioneel pleidooi tegen pesten, doordat het de gevolgen van langdurig pesten ernstig weergeeft. Na het zien van de film zul je het in het vervolg wel laten om propjes te gooien naar die vreemde vogel die rechts voor je in de klas zit...


 
  • Reactie door Suzan op 12/06/2008
    Mooie film, geweldig acteerwerk. Ik ga meer Vlaamse films kijken.
  • Reactie door night predator op 16/06/2008
    CHILL, STOER, COOL en VET!!!!:D
  • Reactie door Anouk op 01/07/2008
    Goedzo broertje! Toch wel goed dat ik de film voor je hebt gevraagd h? Gr. Anouk