Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Al winkelend rijk worden

Geschreven door KimH op 02/06/2008
De maand juni is begonnen en het einde van het schooljaar is alweer in zicht: voor veel scholieren tijd om op zoek te gaan naar een vakantiebaantje. Vakkenvullen? Bollenpellen? Wijntjes en cola serveren? Nee joh, doe eens origineel, ga al shoppend je salaris verdienen![Hoe dan? ]
Eline (16) is Mystery Shopper: "Ik word regelmatig gemaild door mijn baas met een opdracht: binnen een bepaalde periode moet ik dan 'incognito als klant' een filiaal van een bepaalde winkelketen binnenstappen, een verkoper het hemd van z'n lijf vragen, goed de winkel bekijken en tenslotte eventueel tot een aankoop overgaan. Zodra ik de winkel uit ben, moet ik een vragenlijst invullen. Hierin geef ik bijvoorbeeld aan hoe schoon de toonbank was, hoeveel kennis de verkopers van de producten hadden en nog veel meer. 's Avonds mail ik de antwoorden naar mijn baas en aan het eind van de maand staat er weer een prettig bedrag op mijn bankrekening!"

Uiteindelijk worden de resultaten doorgespeeld naar het hoofdkantoor van de onderzochte winkelketen, die deze kritiek gebruikt om hun personeel, panden en producten te verbeteren. Brrrr, sinds ik hier vanaf weet, behandel ik cht elke klant als koning in de schoenenwinkel waar ik zelf werk!

[Snel rijk worden]
Een groot voordeel van een baantje als Mystery Shopper is dat je zelf mag weten wanneer je je opdracht uitvoert en dat je vaak binnen een half uurtje een paar tientjes verdient. Jammer is natuurlijk wel dat dit geen baantje is waar je flink wat uur per dag kan werken om zo even flink te cashen. Maar ach, in je vakantie moet je jezelf natuurlijk niet te moe maken... En wat is er mis met 'verplicht' winkelen?

Ook Mystery Shopper worden? Of zelfs boefje spelen bij Rent-A-Thief? Ga naar de sites van Mysteryshoppen, Store Support of Mystery Shopper.

 
  • Reactie door Elise op 05/06/2008
    Wij worden ook vaak bezocht door een mysteryshopper, en die geeft ons dan weer punten.. Doodeng, en sindsdien is welke klant koning in onze AH ;)
  • Reactie door Ester op 09/06/2008
    Onze Swirl's wordt ook regelmatig bezocht vet eng...