Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Zuip- en/of examenreis

Geschreven door Duco op 29/05/2008
Na twee weken lang zwoegen, ploegen en hard werken zit het er op: het eindexamen is klaar. Nu is het anderhalve week lang wachten geblazen op de uitslag. Anderhalve week lang in spanning zitten of ik geslaagd, dan wel gezakt ben of misschien een her moet doen. En wat is er idealer dan thuis op je kamer het behang afkrabben in afwachting op het goede (of slechte) nieuws? Op vakantie natuurlijk!Sommige reisorganisaties hebben daarom een heel nieuw reisbegrip in het leven geroepen: de examenreis. Volgens de reisbranche voldoet een goede examenreis aan veel 'zon, zee, uitgaan, ontspanning en vooral lekker zuipen'. De Spaanse Costa del Sol en de Balkan kust lenen zich hier uitstekend voor.

Ik begrijp deze hele vakantieopzet echter niet. Want waarom zou je na twee weken intensief je hersenen gebruikt te hebben, al je grijze cellen meteen weg willen drinken? Waarom moet een examenreis een reis zijn vol alcohol en feesten? Is het niet veel beter om je concentratie juist af te bouwen aangezien je ook nog een hele zomer hebt om te ontspannen?

Daarom heb ik besloten om tijdens mijn examenreis naar Marrakech te laten gaan. Er is daar tenminste naast de zon ook nog wat cultuur te bezichtigen. En bovendien wordt er in de Arabische wereld niet zo veel alcohol geschonken...

 
 • Reactie door FP op 29/05/2008
  Helemaal mee eens, al die volgepropte costa's vol nederlandse hitsige scholieren. Bah. Patat, kroket en alcohol heb je trouwens ook hier. Dus vakantie zou ik het al helemaal niet noemen.
 • Reactie door Suzan op 31/05/2008
  Toevallig! Ik ga ook naar Marrakech!
 • Reactie door Vera op 01/06/2008
  Het is ook gewoon traditie om lekker te chillen op het strand de hele dag, hoeft niet pers te betekenen dat je al je hersencellen weg gaat drinken, toch? Marrakech is trouwens ook veel duurder dan een reisje naar de costa brava. Maar.. wel een goed idee! Veel plezier ;)
 • Reactie door anouk op 01/06/2008
  Waarom meteen die negatieve geluiden altijd overal op. Als iemand lekker naar de costa wil dan moet hij of zij dat lekker doen, dan wens ik jou veel plezier in Marrakech !:)
 • Reactie door Soumaya op 01/06/2008
  Marrakech is zuuuuuuuuuuuuuuper top ik GA ER OOK HEEN. Misschien zie ik je wel Duco ik ben marrokaans dus ik alles voor je vertalen
 • Reactie door Sien op 01/06/2008
  Ik ga er ook heen zullen we samen gaan Soumaya, Suzanne en Duco. Dat is vet gaaf . Ik pak mijn koffers en ben zo bij jullie op de stoep. Xsjes Siennneke
 • Reactie door Sien op 01/06/2008
  bij mij giing het wel met de einexamen ik denk dat ik zeker ben geslaagd. Wist je dat ik elke zomer op wiskundekamp ga. Dit keer ga ik ook en op natuurkundekamp.Ik ben zeker geslaagd IK zweer het jullie. IK doe namelijk vwo. en ik ben poas 16 en een half jaar.
 • Reactie door Sien op 01/06/2008
  Mensen mernsen ik heb net gehoord dat julie ook mnog kunnen aanmelden bij de wiskundekamp en natuurkundekamp. Als je wilt dat ik je inschrijf moet je het typen.
 • Reactie door Sien op 01/06/2008
  Halooooooo waar is iedereen ik heb jjullie gevraagd het is echt brutala om niets te zeggen.
 • Reactie door laura op 01/06/2008
  Maar omdat je het zo vraagt wil ook naar wiskundekamp gaan en natuurkunde. Ik ben straks bang dat ik alles vergeet in de zomervakantiie maar iikk heb al mijn kennis nog voor mijn toelkomstige univerdsiteit. Ik kan niet kiezen tussen universiteit vam Amsterdam, Utrecht,Rotterdam n Gronongen en Nijmegen en TUdelft of Eindhovenn Kunne jullie mij helpen
 • Reactie door laura op 01/06/2008
  ik ben net nieuw op dieze website. ik gebruiktye nooit deze website om mijn boekvrrslagern moest maken ik ben eigenlijk zo slim maar ik chaam me erover. ik wil op examenreis gaan lekkerb zuipen en feesten effe de spamnnning der uit halen. zo denk ik meestal zeggen mensen dat ik te doi m ben maar dan zeg ik ik doe lekker een hoger niveau dan jijt dus ik ben ssssliner
 • Reactie door Youssef op 01/06/2008
  iK BEN OOK EEN MOCCROIK OOK NAARDE WISKUNDEKAMP EN IK GO OOK NAAR mARRAKECH MISSCHIEN ZIE IK JULLIE DAAR WEL VOORAL JULLIE CHIKIES. wie ben jij Suzanne. Misscien ze ik jou bij de wiskundekamp en natuurlkiundekamp en ik ga ook naar aardrijkskundekamp. Ik ben de vriend van michael . nmisscien kennen jullie hem . hij past wel bij jou csuzzane en vooral bij jou sien.
 • Reactie door Youssef op 01/06/2008
  ;s'?:::0
 • Reactie door lauraaaaaaaaaaaaaaaa op 01/06/2008
  heej yousasef ik beb ook lweuk misschien pas ik wel bij jou of bij jou vriendv oik ga zo veel aN WIZKUNX MMAar ik jou ge a;l y-man je moet op taalkamp gaan jijniet goed pratwen joiji ook nederlandfs ki3eesst. lieffs laura aan y-mannnn
 • Reactie door Marja op 03/06/2008
  Het is wetenschappelijk bewezen dat niet met elk glas alcohol dat je drinkt ofzo er een paar hersencellen afsterven, eigenlijk valt het heel erg mee, bovendien heb je allemaal verschillende delen in je hersenen en het is heus niet zo dat de hersencellen die jij net hebt volgestouwd met allemaal kennis voor het examen af zullen sterven.. dus ik vind dit bericht gewoon zwaar overdreven, en iedereen moet gewooon lekker los gaan met alcohol, en met hersencellen!
 • Reactie door Niels op 03/06/2008
  Inderdaad Marja, denk dan ook echt na want als er echt zoveel hersencellen zouden afsterven dan was Nederland half dood qua hersencellen.. Gefeliciteerd allemaal en veel plezier deze ZOMER!
 • Reactie door .. op 05/06/2008
  ok egt hoor, het leven is al serieus genoeg, veel plezier in marakkech emt je cultuur bezichtingingen
 • Reactie door chiller op 13/06/2010
  veel plezier overal! ik weet niet waarom al die onzin dingenmaar je hebt nog zo'n 60 jaar om verstandig te doen.... een keer facing hard zuipen en sex op het strand moet ook kunnen!!! en ik vind die natuur/wiskunde/aardrijkskunde grapjes echt facking chill oo ps... ik ga naar biologie kamp wil iemand mee?
 • Reactie door Proffesor A.Kelig op 15/06/2010
  Marja = Stuud!!
 • Reactie door Proffesor A.kelig op 15/06/2010
  Wat jij zegt Marja klopt niet, het is wel degelijk waar dat er hersencellen afsterven!! De gemiddelde volwassene heeft z'on 4 miljoen hersen cellen, per glas alcohol (5 ml) sterven z'on 24 hersencellen af!! Deze afsterving vind trouwens plaats bij de hersencellen voor het geheugen. Dus als men elke dag een biertje drinkt, tikt dit lekker aan!! Ik wens jullie allemaal een fijne vakantie, maak het niet te gek! Albert Kelig.
 • Reactie door DlkBrkcuHPW op 30/04/2011
  That's way more clever than I was expecting. Tahkns!