Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Room Eleven: Divagedrag? Nee hoor, wij vragen alleen goede whiskey!

Geschreven door KimH op 15/05/2008
Kim bezocht een soundcheck van Nederlands bandje Room Eleven en interviewde de vijf. De leden van de band Room Eleven gaan kihard: ze zijn bij het grote publiek bekend geworden door de WE-campagne ?Bitch?, hebben al opgetreden in Canada en Japan en volgend jaar begint hun tweede theatertour. Bijna vier jaar nadat zangeres Janne via een advertentie haar bandleden zocht, is Room Eleven druk bezig Nederland te veroveren.
[Wat is jullie gaafste Room Eleven-herinnering? ]
Arrin: onze optredens in Montreal en Quebec in 2007! Tony: Inderdaad, maar ook het optreden op het Oerol-festival op Terschelling vorig jaar...

[En die platinum plaat voor Six White Russians and a Pink Pussycat dan? Was dat niet het absolute hoogtepunt? ]
Arrin: ?Als je een platinum plaat krijgt, heb je eigenlijk geen idee wat dat eigenlijk inhoudt. Je kan je geen voorstelling van al die verkochte cd?s maken. Zo?n liveshow is veel leuker!? Janne: ?De kick van een optreden en meezingende mensen is een paar seconden echt puur geluk!?

[Vertonen jullie na zoveel succes al divagedrag? ]
Janne: ?Nee, wij vragen alleen goede whiskey in de kleedkamer, hoewel we dat lang niet altijd krijgen. Arrin: ?En officieel ?eisen? we ook biologisch eten, maar ook dat krijgen we bijna nooit..."

[Waar komt de naam Room Eleven vandaan? ]
Janne: ?Tja...we proberen eigenlijk mensen een beetje zelf een beeld te laten maken van onze naam en onze band. Als je aan een paar personen vraagt wat onze muziekstijl is, antwoordt iedereen. Iedereen moet dus maar zijn eigen fantasie gebruiken om te verzinnen wat er in die ?kamer? is..."

[Wat is het grote verschil tussen optreden in een theater, club of op een festival?]
Arrin: "Het zijn allemaal hele verschillende dingen: theater heeft het voordeel dat mensen in een stoel zitten te luisteren en te kijken, waardoor je heel veel kleine dingetjes kan doen. In een club is het moeilijker om iemands aandacht te houden."

[Dus wat is het leukst?]
Arrien: ?Alles heeft z?n charme. De energie van een zaal vol dansende mensen is ook te gek hoor!?

[Jullie liedjes zijn combi?s van jazz, funk en nog meer; waar halen jullie de inspiratie vandaan? ]
Janne: ?Ik denk dat we de hele dag door inspiratie opdoen, maar er nooit echt bij stilstaan. Vaak maken we iets leuks, zonder te weten waar het vandaan komt.? Tony: ?Ik heb wel een keer mijn inspiratie uit Bach gehaald! Ik was aan het studeren en hoorde een leuk melodietje in zijn muziek, wat we later weer in een eigen liedje verwerkt hebben."

[Wat is jullie ergste Room Eleven-blunder? ]
Tony: ?Ik ben wel eens op mijn bek gegaan tijdens een optreden, toen ik moest rennen om ergens een elektriciteitsalarm uit te schakelen...? Lucas: ?Echt? Wanneer was dat dan? Ik kan me wel die keer herinneren dat de stroom uitviel tijdens een concert en dat we, op een akoestische piano na, helemaal a capella verder moesten gaan..."

[youtube:DFvoS_Y4PgM]

 
  • Reactie door Lisanne op 15/05/2008
    KIM:)!NICE:)
  • Reactie door nina op 15/05/2008
    Room Eleven..doe mij maar die toetsenist (toetsist?) met die donkere krullen!
  • Reactie door Kadir op 17/06/2008
    Wauw! Mooi liedje ;-)