Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Column: Ik lijk wel Donald Duck!

Geschreven door Charlot op 13/05/2008
Iedereen kent het beeld van Donald Duck wel, die nooit genoeg geld bij zich heeft en zijn luxe dineetje moet afbetalen met een enorme afwas. Waar hij op een keukentrapje staat omdat hij niet bij het puntje van de berg vol met servies, bestek en glazen komt. En ja, dat beeld ken ik dus ook. Toen ik werd aangenomen als afwasser was dit ook het eerste dat in mij opkwam. Het enige wat ik kon denken was: 'Weten ze wel wie ik ben?' [Very onhandig]
Ik sta bekend als onhandig. Mijn kleding zit altijd vol met vlekken en het is al zover gekomen dat witte kleding niet meer betaald wordt door mijn ouders met dank aan mijn onhandigheid. Vele euro's zijn er al over de toonbanken gegaan van de Hema omdat ik weer eens het zoveelste glas had laten vallen in een onbewaakt ogenblik. Ja, je hoort het al: dat zou en vooral kon nooit goedkomen!

Na een uur hadden ook mijn collega's het Donald Duck beeld bij mij te pakken. Teksten als: 'Kan je erbij?' of 'Er was toch een keukentrapje bij de Blokker in de aanbieding?' werden aan het eind van de dag al als een soort van normaal beschouwd.

[Zonder scherven]
Toen ik om een uur of elf 's avonds nog steeds geen (door mij gemaakte ) scherven had gezien begon ik toch een beetje aan mijzelf te twijfelen. Ik was toch zo onhandig? Wat is dit dan voor een onzin dat alles zo netjes (en heel) op hun plaats stond. Dit had ik nog nooit meegemaakt. De dagelijkse afwasjes thuis waren zelden zo goed doorgekomen. Terwijl ik daar maar over een tijd van twintig minuten kon spreken. Ik was nu toch al echt bijna tien uur aan het werk.

Gelukkig ben ik al meteen gevraagd voor het aanstaande weekend om weer heel wat uurtjes door te brengen samen met al het servies. Dan heb ik misschien nog een kans om mijn reputatie te behouden. Want zeg nou zelf, het is stiekem toch wel een beetje een eer om met de beroemdste eend van de wereld vergeleken te worden, toch?

 
 • Reactie door moi op 13/05/2008
  Bestt Ceyda nog?
 • Reactie door Renate op 13/05/2008
  jaja, het bestaat nog!!
 • Reactie door Berend op 13/05/2008
  Ceyda.... uhm dit is Charlot hoor! Is die nieuw???!?!?
 • Reactie door DANIQUE op 13/05/2008
  C1! vet leuk weer :D! Wachten op de volgende :D Jaja die is nieuw mensen! En goed ook :D! Ksuje C2 (L)
 • Reactie door Nikki op 13/05/2008
  Joehooee het is weer gelukt, een super stukje geschreven door mijn lieve nichtje Charlot! Leuk om te lezen over je afwas-job! Kussen, Nikki
 • Reactie door Emma op 13/05/2008
  HEey Charrie!!, heel leuk geschreven hoor, ik kan dat niet in mijn vakantie dagboeken:P!!! ik was ook af en ik heb mezelf al twee keer in mijn vinger gesneden met een broodmes toen ik die pakte, en ik heb ook al een aantal borden laten vallen hoor!! nou, zie je op school!! -xxx- Emma
 • Reactie door schapie op 13/05/2008
  oma duck is heeeeel tevreden en trots!!! van afwasser tot columnist, je hebt talent voor alles!!
 • Reactie door Nicole op 13/05/2008
  hee charlot ! echt leuk hoe je dit geschreven heb! en ik ben egt benieuwd naar de volgende verhalen ;) xx nicole
 • Reactie door Martin op 25/05/2008
  Leuk geschreven, maar nog mooier, je mag trots zijn op zo'n wereldberoep! Ik ben ook afwasser, al ruim een jaar, en het verveelt nog steeds niet. Feit is wel dat er veel te weinig waardering is voor afwassers, en inderdaad het beeld van Donald Duck met zo'n enorme stapel maar al te vaak (en onterecht) naar voren wordt gebracht. Ik zeg ga zo door met waar je mee bezig bent!
 • Reactie door Shanaa. op 30/05/2008
  Dude, wat een gave column !! Echt stoer hoe je zo leuk kan schryven over afwassen. =P Hmm.. ik ben ook afwasser geweest ( zo'n 100 jaar geleden ) & ik weet nog dat ik ook heeel vaak borden liet vallen. =P Maar af en toe kan geen kwaad dus ja. Maar het verdient wel lekker hoor, als je zo'n afwasser bent ! Ik keek elke week in myn portemonnee & dacht erbij; 'Wow, heb ik dat verdient ?!' Ik ben echt helemaal fan geworden van jee dus ga zo door ! Je kan 't meid. Trouwens, veel plezier nog in de keuken by het restaurantje waar je werkt ! Ik zal met smart wachten op je volgende columns !!
 • Reactie door Frits op 17/06/2008
  Donald Duck is heeeeel erg stom. Blijkbaar klopt die vergelijking dan wel. Je raadt het al Charlot ik mag je niet!
 • Reactie door Mijn idee op 23/06/2008
  Tjonge, wie wil nou niet vergeleken worden met Donald Duck? :/ Wat een eer!