Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

De IJSTEST: Beetje koud, maar wel lekker

Geschreven door Lisanne op 09/05/2008
Eindelijk, eindelijk, eindelijk. De zon laat zich goed zien in Nederland. En dat betekent dat we weer met een legale reden ijs kunnen eten. Ik testte vijf soorten ijsjes. Voor jullie, maar stiekem ook uit eigenbelang. Het pak 'Waterpret' bood mij vijf verschillende soorten ijsjes. Ik presenteer: mijn top vijf.

[1. Raket]

[plaatje:3]Uiterlijk: De kleurtjes rood, oranje en geel hebben een gunstig effect op mijn humeur. Er is een raketversie waar op het puntje van de raket chocolade zit, maar dat is hier niet het geval. Helaas, maar geen ramp.

Smaak: Ananas, framboos en sinaasappel. Heerlijk! Net als het ene smaakje gaat vervelen, kom je al bij de andere. Van een raketje heb je nooit genoeg!
Cijfer: 9

[2. Cola stick]

Uiterlijk: Een poepkleur.
Smaak: Cola, maar dan ingevroren en zonder prik. Niet appart, wel lekker.
Cijfer: 8.

[3. Kolorki (is dit Russisch ofzo?)]

[plaatje:2]Uiterlijk: Op de verpakking staat de Kolorki afgebeeld als een ijsje met een sterretjesvorm. Beetje jammer dat het in het echt gewoon een lelijk staafje is met een inham. De kleuren zijn wel leuk, evenals het plastic stokkie.

Smaak: Lekker. De raket, maar dan zoeter. Alle smaakpupillen worden geraakt, en als je niet uitkijkt, trek je er een onaantrekkelijk gezicht bij. Soms een beetje te zoet dus. Maar de Kolorki mag er best wezen.
Cijfer: 7.5

[4. Festini, peer]

Uiterlijk: Saaie perenkleur, onaantrekkelijke vorm. Om droevig van te worden.
Smaak: Peer, peer, peer, peer, peer! Als je van peer houdt is het lekker. Anders is het vl te vl peer.
Cijfer: 6.5

[5. Twister, (ook al) peer]

[plaatje:4]Uiterlijk
: Het is een kermisattractie, een heel kunstwerk. Geweldig. Zonde om op te eten.
Smaak: Gatver, het is geen ijs maar een kleverig gloedje. De smaak is niet goed thuis te brengen, maar misschien komt dat wel doordat ik er niet meer van heb durven proeven dan n likje.
Cijfer: 5.5

[Conclusie]
De raket, die al 45 jaar in Nederland door ons wordt verorberd, is altijd nog het lekkerste (water)ijsje. Daarnaast mag ook het bekende ijsje met de colasmaak er wezen. Hoewel de Kolorki best te likken is met het mooie weer, is het tegelijkertijd een slap aftreksel van het raketje. En wat betreft de ijsjes met peersmaak: wie van peer houdt zal er deze zomer een verslaving op na houden. Maar aan die vieze, kleverige Twister wil ik geen woorden vuil maken.

 
 • Reactie door suzan op 09/05/2008
  de twister is geweldig(L)
 • Reactie door Lisanne op 09/05/2008
  misschien die rood met gele. maar die groene echt niet. snotding.
 • Reactie door Daisy op 09/05/2008
  Ik hou niet van waterijsjes. -.-"
 • Reactie door Rob op 13/05/2008
  Ik vind de twister heel lekker!
 • Reactie door Renate op 13/05/2008
  De raket is echt het allerlekkerst!!
 • Reactie door Jan op 16/05/2008
  haha, best leuk. alleen jammer dat het nu geen lekker weerm eer is voor ijs. :(
 • Reactie door diederik op 17/05/2008
  ook goed vor de lijn!
 • Reactie door tim van schevingen op 06/01/2009
  Heey ik doe mijn spreekbeurt over de botten van de mensen. Alleen ik vind er bijna niks over. Kan jij mij helpen?
 • Reactie door slim op 06/01/2009
  ga naar de bibliotheek en zoek wat boeken of zoek op het internet als je een beetje slim bent kan je dat wel zelf verzinne
 • Reactie door melanie op 24/02/2010
  ik weet het niet hoor, maar de twister is super lekker! en over die festini, als je niet van peren houdt dan ga je zo ook niet eten hea! beetje logisch ofniet? het is toch niet voor niets een peren smaak dan is dat te verwachten hea. slechte beoordeling dit hoor!