Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Leren in Leiden

Geschreven door KimH op 28/04/2008
Wordt de examenstress je te veel? Groeit de stof je boven je hoofd of zijn alle definities en formules nog steeds onbegrijpelijke taal? Ga op examencursus naar Leiden! In drie lange lesdagen word je ?voor n vak- klaargestoomd voor je eindexamen. Ook ik deed mee aan zo'n curus, om nog maar even economie erin te stampen. Vermoeiend, maar de moeite waard![Leren, leren, leren...]
Al na de eerste dag van minimaal acht uur les ben je doodop, maar zijn je vaardigheden en kennis van je gekozen vak al ontzettend gestegen. Waarom? Overdag krijg je per 2-uur-durende les ongeveer drie kwartier uitleg, waarna je de rest van de tijd aan de slag gaat in een speciale examenbundel. De hele dag zit vol met ?oh ja!?-momenten, omdat veel kennis sinds het begin van Tweede Fase wel erg diep weggezakt blijkt te zijn.
Vier keer per dag heb een half uurtje of een uurtje vrij: tijd zat dus om de studentenstad Leiden te verkennen of te chillen aan een grachtje in de zon! ?s Avonds is er facultatief les: terwijl je zelfstandig aan het werk bent, blijft er een docent in de buurt om la minute je vragen te beantwoorden. Nadelen van de cursus zijn wel dat je ?285 kwijt bent aan lesgeld en kilo?s aankomt van alle Sultana?s en Liga?s die je tussendoor eet. Leren maakt hier ontzettend hongerig!

[Eindexamencijfer een punt hoger]
Na drie dagen in je miniklasje (n docent per zes leerlingen, dromerig uit het raam te staren kan dus niet) ben je in principe goed genoeg voorbereid voor je eindexamen. Voordat je naar huis gaat, mag je nog een proeftoets maken, die na afloop uitvoerig met je besproken wordt. En daarna? Relaxt je examen in, om te slagen met ?volgens de Examencursus-statistieken- een cijfer dat ongeveer 1 punt hoger ligt dan je SE-cijfer!

Ook op cursus? Voor veel vakken is er inmiddels een wachtlijst, maar op de dagen vlak voor de examenperiode zijn nog plaatsen vrij.

 
 • Reactie door Ilse op 28/04/2008
  Achjaaa,
 • Reactie door Halime op 28/04/2008
  Blij dat ik nie in me laatste jaar zit(Y)
 • Reactie door Kim op 28/04/2008
  Economie-1 cursus periode II? GANGSTA'VET!
 • Reactie door nina627 op 02/05/2008
  jammer, wiskunde zit al vol...:(
 • Reactie door Jeroen op 12/05/2008
  Ik heb in eindhoven dit gedaan, en ik heb er heel veel van opgestoken :)
 • Reactie door Juliette op 14/05/2008
  Tis echt NAISSSS:D
 • Reactie door mara op 15/05/2008
  kunnen ze mij ook helpen met grieks denk je??
 • Reactie door Lorenzo op 15/05/2008
  Hoeveel kost zo n trip dan ?
 • Reactie door Q op 17/05/2008
  Het is leuk daar
 • Reactie door Apenkloon op 19/05/2008
  Die cursus is lichtelijk G A Y
 • Reactie door lies op 19/05/2008
  heeft echt ZO goed geholpen! en sowieso dat jongens in leiden quite handsome zijn :')