Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Documentaire: Andy Warhol

Geschreven door Suzan op 02/05/2008
Dat kunstenaar, cineast en publicist Andy Warhol (echte naam: Ondrej Varchola) een bijzonder man was, wisten we al. Hij is vooral bekend van zijn zeefdrukken van Marilyn Monroe en Elvis: sterren die hij destijds nooit ontmoet heeft, maar zeer bewonderde. De art documentary ?Andy Warhol? door Kim Evans is een documentaire uit 1987, nu uitgebracht op dvd. Het zijn beelden van Andy Warhol door de jaren heen, informatie over het werk van Warhol, afgewisseld door interviews met bekenden van hem. Lees verder.Er worden stukjes vertoond van interviews die ooit gedaan zijn met Warhol, en dat was een punt waarop ik Warhol nog niet kende: hij is een vervelende man om te interviewen! Hij beantwoordde alle vragen met ?yes? of ?no?, en als er een open vraag werd gesteld zei hij ?I don?t know? of liet hij zijn woordvoerder antwoorden. Hij was een verlegen man, maar je zag hem genieten van de irritaties die hij bij de interviewer opwekte. En open vraag wilde hij wel beantwoorden, waarom zijn films vanuit n standpunt werden gefilmd. Geen artistiek verantwoord antwoord: het was veel makkelijker dan vanuit meerdere standpunten filmen. Zucht.

Ik ben nog altijd op zoek naar dvd?s met de films van Andy Warhol, maar deze documentaire is zeker ook plezierig voor de Warhol-liefhebber. Het bovenstaande filmpje is een voorbeeld van een soepel lopend interview met de kunstenaar.


 
  • Reactie door vullis op 08/05/2008
    waaaaaaaaat is dit?? ECHT 3x NIKS
  • Reactie door 1960sGirl op 12/05/2008
    Andy Warhol is the greatest <3 Geweldige man. peace&love