Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

2 Sneeuwwitjes en 2 dwergen rocken op Pinkpop

Geschreven door Kimberley op 23/04/2008
Ga jij aankomende zomer naar Pinkpop? Dan mag je zeker SAT2D niet missen! Na het winnen van een wedstrijd staat deze band zo maar even tussen de groten die er ook te vinden zijn op het zomerwalhalla van de muziek. Inmiddels druk bezig met de promotie en het opnemen van een nieuwe single, ik sprak met Tom van Eerd, basgitarist van Snow-whites And The 2 Dwarfs. SAT2D is vier en een half jaar geleden opgericht door 4 enthousiaste tieners met een passie voor muziek: Kelly, Tim, Marlouk en Tom. ?Kelly en Tim zijn familie van elkaar. Tim kreeg een drumstel en Kelly kon al gitaar spelen. Ik ben zelf een goede vriend van Tim en speelde piano, maar ik wilde wel eens wat nieuws proberen, dus dat werd basgitaar. Marlouk was dan weer een hele goede vriendin van Kelly en zo is SAT2D geboren.?

[En hoe kwamen jullie aan de naam?]
?Bij een band hoort gewoon een goede naam. Dus we hebben er lang over nagedacht. Uiteindelijk kwamen we uit bij een Einhovense band, Peter Pan speedrock. Een sprookje leek ons wel cool, maar er moesten zowel jongens als meiden in voorkomen. We kwamen uit op Sneeuwwitje en de 7 dwergen. Alleen dan 2 sneeuwwitjes, en maar 2 dwergen."

[En nu staan jullie ineens op Pinkpop..]
"Ja, het is echt geweldig! We hebben meegedaan aan een wedstrijd, Nu of nooit. Uit de vele inzendingen waren er 5 bands gekozen die in de finale kwamen en werden beoordeeld door een deskundige jury. Wij wonnen en de hoofdprijs was dat je op Pinkpop mocht staan! Het is echt geweldig om straks naast de Foo Fighters te staan. We zijn al druk bezig met de voorbereiding: Het opnemen van de single, en promotiewerk?"

[Klinkt nou niet alsof er nog veel tijd over blijft voor studeren?]
"Ik ben eerstejaars sociologie-student in Nijmegen, maar op dit moment komt muziek inderdaad even op de eerste plaats. Doordat Kelly en Tim nog thuis wonen, is het soms wel moeilijk studie goed te combineren met muziek. Zeker na Nu of nooit is alles in een sneller tempo gekomen. We hebben nu ontzettend veel optredens en afgelopen maart hebben we bijvoorbeeld al twee keer in Paradiso gespeeld."

[En vroeger op school?]
"Ik heb altijd al veel geluk gehad met de hoeveelheid werk dat ik moest doen om punten te halen. Ik heb zonder grote moeite mijn vwo gehaald. Of ik dan ook een ettertje was in de klas? Nee hoor, echt niet! Ik was denk ik een beetje een dromerig typje."

[http://www.youtube.com/watch?v=ZhNZZDzFfao]

Na het horen van de muziek van SAT2D kon ik niets anders dan concluderen dat we nog veel van deze 4 gaan horen!

Wil je ze zien? Vanavond staan ze in de SugarFactory in Amsterdam! Toegang is gratis.

 
  • Reactie door Lisanne op 14/05/2008
    Ben benieuwd op pinkpop!:D succes iig!