Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Christina Aguilera: van Dirrrty tot Marilyn Monroe

Geschreven door KimH op 17/04/2008
Drie jaar geleden werd ze bestempeld als ordinaire slet, tegenwoordig ziet ze er weer wat braver uit: Christina Aguilera heeft het helemaal gemaakt met haar nieuwe albumtour Back to Basics. Vorige maand kwam de concertregistratie uit op beeld en geluid. Wat een geweldige dvd![Mr dan muziek]
Zodra je deze schijf in je dvd-speler stopt, danst de vrolijkheid je tegemoet: dit concert is een lust voor zowel oor als oog. Enorme kleurrijke bewegende decors, elke tien minuten andere kleding, een circustent, Christina?s hoogblonde Marilyn Monroe-kapsel, sexy dansers en een ouderwetse bigband maken dit concert tot een show van formaat.

[Soul, jazz en blues]
Door al deze aankleding vergeet je bijna dat er ook nog liedjes op de dvd staan: Christina is op muzikaal gebied een behoorlijk andere kant op gegaan. Moderne beats zul je niet zo snel vinden op deze dvd, maar blues, soul en jazz des te meer. Miss Aguilera neemt je mee naar bijna de gehele vorige eeuw, zonder dat je het idee krijgt naar de LP?s van je ouders te zitten luisteren. Superlekker is het saxofoonnummer Candyman, maar ook het bekendere Ain?t No Other Man is geweldig om te luisteren. Want ondanks alle stijl- en muziekveranderingen van Christina is er n ding hetzelfde gebleven: haar geweldige zuivere stem die elke noot weet te raken. Wauw!

Dat Christina haar oude hits niet is vergeten, blijkt ook wel op dit Australische concert: liedjes als Dirrty, Lady Marmalade en Beautiful zijn in een ander ? iets ouderwetser ? jasje gestoken. En oud is in dit geval niet fout!

[Spectaculair]
Met andere woorden: deze concertregistratie is veel mr dan een saaie-achtergrond-tijdens-een-feestje-dvd. Bij dit spektakel zit je 90 minuten aan de buis gekluisterd, en er zijn momenteel maar weinig internationale artiesten die dit voor elkaar krijgen!

 
  • Reactie door Claire op 16/04/2009
    Christina is altijd look-a-like Marilyn Monroe, dat heb ik altijd al gevonden. Haleluj, waarom is ze niet es origineel, de boerin.