Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 3 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Dag om te leren

Geschreven door Scholieren.com op 10/04/2008
Vandaag is het de dag van de leerplicht. Oftewel vandaag wordt gevierd dat je van je 5e t/m je 16e verplicht naar school moet.

Is dat eigenlijk wel zo leuk? Soms baal ik er wel van dat ik elke dag naar school moet, huiswerk moet maken en stapels proefwerken moet voorbereiden? Maar eigenlijk is het zo slecht nog niet. Die wet is in 1900 aangenomen om te zorgen dat kinderen en jongeren niet meer hoefden te zwoegen in de fabrieken.

Ik denk wel dat ik naar school gaan leuker vind!

 
 • Reactie door stef op 12/04/2008
  is het niet vanaf januari verandert dat je nu tot je 18e naar school moet
 • Reactie door meuh op 13/04/2008
  Het zou je alleszins goed van pas komen, want het moet 'veranderd' zijn in je bericht.
 • Reactie door gfd op 14/04/2008
  df
 • Reactie door Elles op 16/04/2008
  ik vind het onzin die leerplicht je krijgt er alleen maar gezijk mee.. en nu is het ook nog naar 18 verhoogt net nu ik 16 word:S, ik weet niet hoor..maar daar jaag je toch juist de mensen van school af door het ze teverplichten..
 • Reactie door Fatima op 16/04/2008
  Hahah tazz ze zegge zo veel ah sahbii leerplicht dit dat ze moge allemaal hun gouvertt gooien gek majah lang leve de mocro s aaha thalaa