Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Basischoolkinderen met een Burn-out?

Geschreven door Kimberley op 11/04/2008
Had jij ook altijd al dat gevoel van stress op de basisschool? Of het feit dat je niet genoeg kon presteren en altijd maar moe was? Dan heb je waarschijnlijk een basisschool-burn-out gehad. Tenminste, dat denken een Drentsche pedagoge en de Rijksuniversiteit van Groningen. Volgens hen lijden steeds meer kinderen aan ?opgebrande? gevoelens. Mijn mening? Complete onzin! [Lamme arm?]
De 100 kinderen die meedoen aan het onderzoek dat nu is gestart, moesten een enqute van 80 vragen invullen. Als ze dus nog geen burn-out hadden, zal dat zeker het geval zijn na die vragenlijst. Of ze zullen toch tenminste last hebben van een lamme arm. Ik ben dan geen pedagoge, en heb (nog) geen universitaire studie afgemaakt, maar heeft iemand al eens gewoon simpel nagedacht? Kunnen die kinderen niet gewoon moe zijn? Moet je gelijk spreken van een burn-out?

[Burn-out van het schoolwerk?]
Want een burn-out krijg je volgens mij door te hard werken. En ik denk dat het eerder ligt aan wat die kinderen allemaal buiten school doen, dan aan de werkjes van knippen en plakken die ze binnen de schoolmuren maken. Ga maar na: de meeste kinderen zitten op een sport, ?want dat is zo gezond?.
Ook bespelen best veel kinderen een muziekinstrument, ?want dat is zo educatief.?
Daarnaast hebben ze allemaal een Playstation of een Wii en moeten ze natuurlijk wel zorgen dat ze een level hoger zitten dan hun beste vriendje.

Mocht de Wii ontbreken, dan is er toch zeker wel een gewone computer in huis, waar kinderen van een jaar of 8 net msn ontdekken, of daar spelletjes spelen.
Verder moet je natuurlijk wel Pokmon, Totally Spies en het Huis Anubis kijken om erbij te horen, of heb je nog zin om na het eten even buiten te voetballen.
En als je ouders een beetje makkelijk ompraatbaar zijn, zeur je natuurlijk iedere avond of je nog mag opblijven, of moeten ze je dan nog snel je aardrijkskunde overhoren.

[Verwend...]
Ja, zo raak ik ook opgebrand. Maar dus niet van het schoolwerk zelf en dus kun je niet spreken van een burn-out. Eerder van een stelletje verwende kinderen dat gewoon op tijd naar bed moet.

 
 • Reactie door Melanie op 19/04/2008
  Ik geef je groot gelijk. Tegenwoordig zitten veel kinderen op meerdere sporten tegelijk. Trainen en wedstrijden spelen vinden ze niet genoeg, dus gaan ze in hun vrije tijd nog met vriendjes/vriendinnetjes voetballen o.i.d. En ze moeten het nieuwste van het nieuwste hebben (Wii e.d.) en ja, daar moet je hoger komen dan je vriendjes. En school komt natuurlijk op de laatste plaats, want dat is minder belangrijk... En ze zijn sneller aangebrand omdat ze veel te laat naar bed gaan, dus net wat je zegt: gewoon op tijd naar bed!!!
 • Reactie door Jelle op 20/04/2008
  Groot gelijk, ze gaan te vroeg naar bed, en ouders worden steeds toegevelijker tegenwoordig.
 • Reactie door lol op 20/04/2008
  ze moeten net als ik doen, lui en onsportief.
 • Reactie door arjen op 21/04/2008
  Alles wat de ouders niet hebben gehaald moet de kinderen doen, dus al die sporten en instrumenten, maar niet de burn-outs want die hebben ouders al gehad :p