Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Interview: Bruggetjes van Patrick Laureij

Geschreven door Suzan op 10/04/2008
?Ik ben jarig vandaag.? Het publiek van het Laughing Matters festival joelde. ?Nee hoor, ik ben in december jarig, maar dit was even een handig bruggetje naar het volgende.? Patrick Laureij, wie is dat? Hij is 25 jaar, woont in Barendrecht n trad 21 en 22 maart op tijdens het Laughing Matters festival in Enschede. Ik interviewde hem.[Hoe kom je hier zo terecht?]
Ik treed hier op in ?A night of comedy?. Het gezelschap bestaat uit een groep comedians die in afwisselende formatie optreden in verschillende theaters door Nederland. Ik ben blij dat ze me de kans hebben gegeven om erbij te komen, het is erg goed voor mijn ervaring en ik merk zelfs dat ik in de korte tijd dat ik erbij zit enorm gegroeid ben in mijn performance.

[Waar is je interesse voor stand-uppen vandaan gekomen?]
Ik zag Eddie Murphy?s 'RAW' op televisie, en ik kwam erachter dat stand-up een vak is: mensen laten lachen. Dat vond ik interessant.

[Hoe lang ben je al bezig met dit vak?]
Iets langer dan een jaartje en dat is niks binnen de stand-up wereld! Mijn allereerste optreden was op een talentnight in Rotterdam. Dansers, rappers en zangers deden mee, ik was de enige comedian. Het viel goed, er werd veel gelachen.

[Hoe zet je je programma?s in elkaar?]
Als ik iets grappigs in mijn hoofd heb, werk ik dat gewoon uit en probeer ik het zo efficint mogelijk te formuleren. Heel soms heb ik een bepaald onderwerp wat ik wil aankaarten en dan bouw ik daar een grap omheen, maar daar gaat mij voorkeur niet naar uit. En om alles beetje aansluitend te maken, maak ik ?bruggetjes?. Maar dat is niet zo moeilijk, je kan bijna wel met alles een connectie maken.

[Wat doe je naast je comedy-bezigheden?]
Ik ben bezig met afstuderen van de opleiding Media & Entertainment Management aan de Hogeschool INHOLLAND.

[Ben je een mens van dag tot dag, of plan je ver vooruit?]
Ik heb wel wat doelstellingen, maar heb er geen tijdpad voor. Zo zou ik heel graag avondvullend willen gaan en met mijn eigen show toeren door Nederland. Schrijven is ook n van mijn ambities en ik zou dus graag een eigen comedyserie willen maken. Maar mijn ultieme wens is toch een carrire opbouwen in Groot-Brittanni of de Verenigde Staten.

[Waar kunnen genteresseerden naar je komen luisteren?] Op de site www.nightofcomedy.nl staat wanneer en waar er optredens zijn, en binnenkort heb ik mijn eigen site. Houd ook mijn hyves in de gaten.

 
 • Reactie door Sjoerd op 04/09/2009
  Hijs nu weg bij night of comedy toch?
 • Reactie door Sjors op 04/09/2009
  Ja hoe weet je dat??
 • Reactie door Sjoerd op 04/09/2009
  Gehoord in de gangen..
 • Reactie door Sjors op 04/09/2009
  Welke gangen?
 • Reactie door Sjoerd op 04/09/2009
  Weet ik niet meer, ik was dronken...hetwas in ieder geval een lange gang
 • Reactie door Sjors op 04/09/2009
  1 gang maar? Want je schreef "gangen"..
 • Reactie door Sjoerd op 04/09/2009
  Een lange gang, daarna stond je half buiten omdat het openlucht was..wel met muren..is het dan ook een gang? Wanneer is een gang een gang?
 • Reactie door Sjors op 04/09/2009
  Volgens wikipedia is dit een gang: gang (bouw): ruimte in een gebouw (doorloop, overloop);..
 • Reactie door Sjoerd op 04/09/2009
  Dan is alles dus een gang in een gebouw?? hahah
 • Reactie door Sjors op 04/09/2009
  Haha
 • Reactie door Sjoerd op 04/09/2009
  Wil je een keer afspreken ofzo? Wat drinken ofzo?
 • Reactie door Sjors op 04/09/2009
  Ik val niet op jongens
 • Reactie door Sjoerd op 04/09/2009
  Wie zeg dat ik een jongen ben???
 • Reactie door Sjors op 04/09/2009
  Je heet Sjoerd
 • Reactie door Sjors op 04/09/2009
  Sjoerd ben je er nog?? kunnen wel een potje poolen, in de gang....;)
 • Reactie door Sjors op 04/09/2009
  Sjoerd??
 • Reactie door CguGxOTQxsRG op 10/09/2011
  I'm not easily impressed. . . but that's impresisng me! :)