Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Fitna

Geschreven door Suzan op 28/03/2008
Alle kranten stonden er vol mee: ?Film Wilders voor 1 april?, ?Kort geding Wilders over vertoning Fitna?, ?Wilders bemoeilijkt werk veiligheidsdiensten?, ?Kabinet bezorgd over islamfilm Wilders?. Zoveel berichten, en niemand had een idee waar ze eigenlijk over gingen. Een anti-koranfilm, van welgeteld 17 minuten. Maar we wisten toch eigenlijk al dat Wilders niet zo'n fan van de Koran is? Lees verder.Gisteravond was het zover, de film ging online. Ik had een soort ?an inconvenient truth?-film verwacht: een goed doordachte, analyserende en schokkende documentaire, maar wel met de nodige haken en ogen omdat het een betogende film betreft. Maar nee, mijn verwachtingen klopten niet. Wilders had een reeks beelden verzameld die schokkend waren, die verwachting klopte. Maar hadden we de filmpjes over Theo van Gogh en 11 september niet allang gezien? Wisten we niet allang dat er gepreekt wordt dat er geen geloof goed is behalve de islam? Een paar vertaalde citaten uit de Koran wijzen inderdaad op aansporingen tot terrorisme, maar met die losse flarden met wat bloederige beelden kan men toch niets? Moslims moeten de haatdragende bladzijden uit hun Koran scheuren, is dat niet een veel te passieve boodschap?

[Realistisch?]
En Wilders heeft zijn huiswerk ook niet goed gemaakt. Nu.nl schrijft: De beeltenis van Mohammed B. in de film is echter die van rapper Salah Edin, die op een cd-hoes een persiflage maakte van de foto die door het programma Opsporing Verzocht van Mohammed B. werd getoond. Edin kan slechts lachen om het misverstand: ?Zijn feiten onderbouwen doet hij niet echt,? vertelt hij.

[En dus?]
Ik kan me vinden in Edin. De film springt van de hak op de tak. Eerst worden gruwelijke beelden vertoond. Er klinkt een in Nederland uitgesproken preek die alle andere geloven afkeurt, en aanmoedigt tot doden van niet-gelovigen. En dan een staafdiagram: even laten zien hoe snel het aantal moslims in Nederland en Europa groeit. Snel. Dus? Al die moslims willen ons vermoorden omdat we niet naar de Koran leven? Aanbidden zij al die haatdragende bladzijden? Moeten zij allemaal aan het scheuren? Ik mis het gesproken woord in de film, zo makkelijk zijn we niet te pakken. Als ik die beelden zie wil ik informatie. Ik wacht de debatten af. Hier kun je de film kijken. Let wel op de waarschuwing voor de schokkende beelden.

 
 • Reactie door Marjon op 29/03/2008
  hallo allemaal, Ik wou even zeggen dat geert wilders heel slecht bezig is want wat doet er toe om mensen aftekraken? en waarom concludeert hij dat de islam heel slecht is en koran terwijl hij het boek niet heeft gelezen in het arabich. onlangs de schokkende beelden vind ik de film waardeloos.ik heb al die beelden al een keer gezien.En dat hij niks heeft met de moslims zelf maar wel met de religie is werkelijk onzin.
 • Reactie door Arjan op 29/03/2008
  Geert Wilders is provocerend bezig. Hij heeft een ander belang i.p.v wat hij zegt. Dat is namelijk het strategische doel van de Joden. Er wordt namelijk gezegd dat hij vaak op de Ambassade is van Israel, ook bezoekt hij vaak dat land. Amerika is toch ook niet om de zogenaamde kernwapens Irak ingevallen. Het is een plan: de meeste terroristen zitten in het Midden-Oosten Irak dus. Daar kan Bush met ze vechten, en hoeft zijn eigen land niet te beschadigen (de VS). Ook is hij vanwege het olie daar. Allemaal onuitgesproken strategische plannen dus. Wilders wil samen met de Joden Nederland en daarna de wereld overheersen i.p.v dat Nederland islamiseert. En als dat zou zijn dat zou hij er niet gekomen zijn. Maar een inteligent iemand, hij niet want hij heeft slechts een mavo diploma.
 • Reactie door halime op 30/03/2008
  De beelden die geert wilders in zijn film heeft gezet zijn allemaal in de tijd van de oorlog tegen de Joden. ht gedeelte waar de Imam zegt dat alle Joden dood moeten, was in tijd van de oorlog. het gedeelte waar die meid zegt dat in de Koran staat dat de Joden apen en zwijnen zijn is niet waar . dat staat niet in de Koran. dat hebben ze haar gwn aangeleerd. en ik ben ook moslims en ik ben er trots op. ik ben geen terrorist, geen dief of weet ik veel wat. niet de Islam maar wilders zaait haat tussen en Islam en andere geloven en culturen. en tegen de moslims zeg ik : negeer hem dan houdt hij vanzelf op. hij is uit op aandacht, negeer hem gwn laat hem stikken in zijn eigen valse leugens.
 • Reactie door Emily N. op 30/03/2008
  Wilders ziet het verschil niet tussen Islam en Extremisme. Misschien moet hij zich daar eens in verdiepen in plaats van iedere moslim te associeren met het kwaad. Van de gehele wereldbevolking is 20% moslim, waarom Nederland in gevaar brengen? Je kunt zeggen dat hij vrijheid van meningsuiting heeft dus mag hij dat rustig zeggen, maar Wilders vertegenwoordigd wel een hele partij die onderdeel van de Nederlandse politiek is. Zoals Balkenende het zegt: je moet niet iedereen over n kam scheren wilders. + de film bevat al eerder vertoonde beelden, hij heeft niet eens de moeite genomen om zelf een documentaire te maken
 • Reactie door Suzan op 31/03/2008
  ik denk dat wilders gwn de politiek is ingegaan om te discrimineren wat hij zegt en doet is geen politiek meer maar racisme,ik vraag me af wat zijn probleem is. tegenwoordig word iedere moslim dat iets opblaast in naam van god(wat eigenlijk geen moslim is) word een moslim-terrorist genoemt Halloooow het woord klopt niet eens,dat je moslim bent betekend dat je je overgeeft aan god(=islam) en de media maakt het nog veel erger,kom op zeg, we noemen toch ook geen mensen een christen-terorist omdat toevallig een gek een abortuscliniek opblaast
 • Reactie door yousra op 31/03/2008
  is niks ward dat hij zo reageert hij is stom om dat te doen
 • Reactie door knal op 31/03/2008
  Kunnen de Nederlanders zich niet beter aanpassen aan de nieuwkomers? Dan zijn we van het gezeur af en meteen ook van Kerst en Sinterklaas, en zoals uit het staafdiagram blijkt groeit de groep Moslims enorm snel. Als we ons nu aansluiten horen we er nog helemaal bij, voordat het straks een te grote club is geworden. Ik bedoel, wat verlies je er nou helemaal mee? Of moeten we opeens gaan bewijzen dat Ouderwetsch Hollandsch zijn echt DE BOM en VET COOL is? Ik weet niet waarom we allemaal zo moeilijk doen.
 • Reactie door pinojappie op 31/03/2008
  het idee dat wij ons zouden moeten aanpassen aan de islamitische bevolking is natuurlijk belachelijk. Veruit de domste redenatie die ik tot nu toe over dit onderwerp gelezen heb.
 • Reactie door Hilal op 01/04/2008
  Wilders is inderdaad provocerend bezig en al helemaal het inhoud van het film is een en al provocatie. Ik had wel een beter inhoud verwacht omdat meneer er zo geheimzinnig en zo ongelooflijk traag over deed. Wat er in zit,weten grotedeeld v/d Nederlandse bevolking dat het onzin is. Helaas niet iedereen,hij weet zwakzinnigen zoals hij zo te manipuleren om mensen erin te laten geloven waar hij in gelooft. Kritiek moet jegens de moslimbevolking (o.a ook ik dus) Er zijn inderdaad misverstanden qua interpetatie van de Koran,in Nederland zijn dat alleen de aspecten zoals huiselijk geweld,eerwraak,vrouwenonderdrukking etc. Dit zijn absoluut geen dingen die door de Koran aangemoedigd worden. Ik begrijp er geen bal van want in de Islam heeft de vrouw JUIST een prachtige positie waarin zij veel respect en eerbetoon verdient. Jammer genoeg streeft niet iedereen dit na,maar om die handjevol rotte appels te associeren met de Koran en de zuivere Islam vind echt te ver gaan. Het is de fout en schuld van de mensen die zwak in hun geloof zijn,en heel anders interpeteren waardoor de moslims met de juiste intentie en praktisatie van het geloof het dupe van worden. Door mensen, (die ik het woord ''mens'' onwaardig vind) zoals Osama lijden de echte moslims eronder. Ik hoop dan ook dat de Westerse wereld ooit gaat inzien dat de meeste moslims neit agressief of fundamentalist is,maar vriendelijk,sociaal en aanpassend maar toch loyaal aan hun geloof/cultuur/achtergrond. Wat ik ook belachelijk vind is de angst die er is onder mensen zoals Hirsi ali,Wilders,Verdonk maar ook onder het kabinet en de EU heerst er ANGST. Er werden allerlei maatregelen genomen (worden nog steeds genomen) tegen eventuele conflicten die kunnen ontstaan n.a.v van Fitna. Kom aan,we zijn niet agressief,niet iedereen !
 • Reactie door Halime op 01/04/2008
  suzan je hebt helemal gelijk thx (K) die woorde komen me bekend voor heb je soms naar de tegenfilm gekeken van ALi
 • Reactie door Halime op 01/04/2008
  Halil je zegt helemaal de waarheid. niet iedere moslim is hetzelfde. het feit dat er moslimse terroriste bestaan betekent nog steeds niet dat alle moslims zo zijn :S andere mense moete de kans krijge om onze mooie geloof btr te lere kenne. begrijp me niet verkeerd ieder geloof is mooi op zijn eigen manier.
 • Reactie door Katja op 03/04/2008
  Lang leve Wilders!:D
 • Reactie door aicha op 03/04/2008
  ik zelf ben een moslim en wat ik nou zo raar vind is dat heel veel dingen die ik hier nu aan het lezen ben dat gereageer over geert wilders dat jullie allemaal tegen hem ik heb altij dgedacht dat nederlanders achter geert wilders stonden maar ja zotezien beoordeel ik te snel en zie ik nu het tegenovergestelde!!!!!! met vriendelijke groet,
 • Reactie door Maryam op 03/04/2008
  Fitna scheert iedereen over EEN kam, wat ik lekker makkelijk vind van Wilders. Het filmpje zegt meer over hem dan over de moslims. Groetjes
 • Reactie door Tiffany op 04/04/2008
  racisten
 • Reactie door Halime op 04/04/2008
  tiffany wie is een racist ik begrijp je niet. Wilders of de moslims(ik denk wilders) maar het ik weet gwn zkr wilders is er nie meer als hij zo door gaat, hij graaft zijn eige kuil mja kan me niet schele ik ben zlf ook moslim en het interseert me geen reet wat hij zegt en denkt van ons. tegen de moslims wil ik zegge: laat hem rondkakele wat hij wil negeer hem hij is uit op aand8 en geef hem die nie dan stopt hij vanzelf met deze onzin::D
 • Reactie door meloss op 04/04/2008
  Geert Wilders hey lang leven he , maar ik denk het eigenlijk niet echt :P haha je leeft nog niet eens 2 maanden geloof mij maar...:D:D
 • Reactie door anoniem op 04/04/2008
  R.I.P Geert Wilders / ..-..-2008 Gaa langs de kapper, werd een tijd.
 • Reactie door anoniem op 04/04/2008
  En katja, met je 'lang leve Wilders' NE7AAN TABON YEMAK EH KE3BA,
 • Reactie door Saner op 04/04/2008
  Ik vind Geertje echt een zielige mannetje die nodig op therapie moet! wat ik wel super vind, is de 'tegenfilm wilders'. check youtube, die moeten jullie zien! dan weet je hoe serieus je wilders moeten nemen, namelijk: NIET! Hij is echt een lachertje!!!
 • Reactie door Halime op 05/04/2008
  whahah anoniem die is grappig maar ik ben het met je eens hij moet nodig naar de kapper:P:D die haar van hem is echt zo ding ik heb er niet eens het juiste woord voor:@:D:P
 • Reactie door middleofnowhere op 05/04/2008
  Katja en anoniem, jullie zijn nog kinderachtiger dan wilders.
 • Reactie door Halime op 06/04/2008
  uhh Katja:S lang leve wilders?:S whahah denk ht niet hoor als hij zo doorgaat. Hij moet een cursus neme genaamd: Leren me bek dicht te houden om geen onzin rond te mekkere:D:P
 • Reactie door anoniem op 07/04/2008
  Allemaal onzin wat geert wilders heeft gedaan hij heeft kleins af aan sekerr niet geleerd om ze mond dicht te houden overr de islaam lang leve de islam!!
 • Reactie door lang leven de islam!!! WEG MET DOMME GERRIE WILLIE op 07/04/2008
  hij moet gewoon zijn mond dicht houden want hij vind het ook niet leuk als ik het bij hem doe
 • Reactie door LIEVS ARZU EEN MOSLIMSE MEISJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! op 07/04/2008
  GE JE SNUIT LEREN HOUDEN DOMME GILLIE WILLIE(GEERART WILDERS)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Reactie door lang leven de islam!!! WEG MET DOMME GERRIE WILLIE op 07/04/2008
  LANG LEVEN DE ISLAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Reactie door Liefje op 09/04/2008
  Ik vond het een leuke en leerzame film. De beeldens spraken mij erg aan. Het was zo learistich omdat er vrijwel geen special effects in verwerkt zijn. Ik vind dat je je goed kan inleven in de personages en dat maakt de film zo goed. De geluiden waren niet echt zuiver. Een film vol emotie, dat is wat het is. Je kan de film op vele manieren interpreteren, maar de kunst is om door naar fouten van anderen te kijken, je eigen fouten in te zien en om vervolgens je leven te beteren en een goed en eerlijk leven lijden. Ik wil Wilders bedanken voor zijn knip en plak werk, want ik heb er veel plezier aan beleefd en het heeft me aan het denken gezet. Voortaan ben ik bereid om met me medemensen er iets van te maken. En dan maakt het niet uit of die groen of paars is.
 • Reactie door Anoniem op 09/04/2008
  Geert wilders is dom als je al Geert zegt dan doen je kaaken al pijn en hij weet eens niet wat geloof betekent wat hij toch ongelovig nou dan dan moet hij zen (grof gezegd) snater houden jeetje wat is hij toch gek
 • Reactie door Anoniem op 09/04/2008
  fukk you geert wilders zen naam zegt het al je kaaken doen pijn van geert en wilders dat hij wild is
 • Reactie door Liefje op 11/04/2008
  Ik versta er niks van. Wrm praat je slecht over geert Wilders. Het gaat hier toch om de film?
 • Reactie door Justine op 17/04/2008
  Tja, Geertje is nu een beetje fout bezig; hij probeert de reputatie een beetje te beschadigen van Nederland. Die toch wel heel erg goed was. Hij heeft geen idee wat hij aan het doen is.. hij is geschiedenis aan het schrijven. De film, die niks voorstelt ; zijn aan elkaar geplakte beelden waar buitenlanders iets gedaan hebben. Deze man is een gevaar; hij moet zelf het landen worden uitgestuurd.
 • Reactie door i am tegen geert wilders op 20/04/2008
  Hij s zo respectloos.Hij moet iedereen recpecteren waar hij/zij in gelooft.Als je het mij vraagt,mag hij zelf weg gaan als hij zo tegen mosslims is.
 • Reactie door eriks op 09/06/2008
  geertwilders rocks
 • Reactie door Halime op 10/07/2008
  @ anoniem als je zo trots bent op de islam laat je naam dan zien, met je anoniem zo toon je egt geen respect voor jezelf je moet trots zijn op je naam wat ht ook is...
 • Reactie door Sukai op 07/10/2008
  waaarom moet je je naam zetten? voor respect zeg jij?? als je even normaal denkt dan zijn we hier niet om gerespecteerd te worden want er zit zo ie zo iemand die dat niet doet maar we zijnn hier omje mening uit te breiden!
 • Reactie door mr appelman op 20/01/2009
  GEERT ROCKS
 • Reactie door Blackl1ght op 20/01/2009
  Wilders probeert heel tactisch de massa naar zn hand te zetten, en als hij vervolgens aan de macht kan ie zn werkelijke ideen uitvoeren,
 • Reactie door Annabelle op 12/02/2009
  @ mr appelman; 12 hoog voor jou!
 • Reactie door PROWILDERSS op 18/03/2009
  geert wilders is een held serieus noob vrijheid meningsuitings stel jankers
 • Reactie door Shoarmaaaaaahh op 18/03/2009
  Geert Wilders mag dood vallenn.
 • Reactie door broodje doner op 18/03/2009
  I love geert wilders(L)3 .
 • Reactie door broodje aap op 18/03/2009
  geert wilders is de bom!! hij is focking lkkr
 • Reactie door Lars op 21/04/2009
  Hoi allemaal, Ik vindt Wilders alleen maar een aandachtstrekker die in het middenpunt wil staan. En bekend worden door zijn irritante uitspraken over de Islam. Vanmij mag die het land uit gezet worden. Want iedereen maakt fouten niet alleen Islamitische mensen. Want dat is bizar!!! Hij zorgt alleen maar voor onrust en paniek. WANT DIE UITSPRAKEN SLAAN NERGENS OP.
 • Reactie door pienut op 21/04/2009
  Ik ben het helemaal met Lars eens
 • Reactie door OawZMkGn op 16/04/2011
  Www scholieren.. Slap-up :)
 • Reactie door AaTVMYtnWHdCLFOj op 22/04/2011
  Www scholieren.. Amazing :)
 • Reactie door ZVWvgeBcLLqMhuCz op 03/06/2011
  Www scholieren.. He-he-he :)
 • Reactie door QwQaGrDJRZvEGne op 05/06/2011
  Www scholieren.. Tiptop :)
 • Reactie door lRBuAUvhUprfkvNgg op 17/06/2011
  Www scholieren.. Outstanding :)
 • Reactie door BBHVotmtylL op 02/07/2011
  Www scholieren.. Outstanding :)
 • Reactie door EiUMgWMnycnvFHjhl op 03/07/2011
  Www scholieren.. OMG! :)
 • Reactie door jbvcEjtERWsHvMUct op 10/09/2011
  I rekocn you are quite dead on with that.