Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Recensie: Yael Naim

Geschreven door Suzan op 09/04/2008
Voor ik de cd 'Yael Naim & David Donatien' aanzette sloeg ik het boekje open dat in het hoesje zat. Ik had nog nooit van deze zangeres gehoord, en zette vraagtekens bij de naar rechts uitgelijnde kriebeltjes die op lyrics leken. Toen ik de cd aanzette hoorde ik een vreemde taal, maar zo mooi? Lees verder[Yael]
Yael Naim is geboren in Parijs, en ze bracht een groot deel van haar jeugd door in een dorpje vlakbij Tel Aviv. Ze was daar op haar vierde gaan wonen met haar Tunesische ouders, en ze ontwikkelde daar haar interesse voor muziek In 2004 ontmoette ze David Donatien, de man die haar tot het maken van haar nieuwste album bracht. De vreemde taal die ik hoorde was Hebreeuws.

[Kriebeltjes]
De kriebeltjes in het tekstenboekje zijn letters van het Hebreeuwse alfabet, dat men van rechts naar links leest (of helemaal niet leest). Het geluid van deze cd is fijn en rustig. Kwetsbaar en mooi, lief en emotioneel, ook al kan ze het soms over de meest geduchte moordenaar hebben als ik denk dat ze over bloemenweiden zingt: mijn Hebreeuws is niet al te best. Het mooiste lied vind ik het Hebreeuwse ?Paris?. 
  • Reactie door Fallisa op 11/04/2008
    Ik ga dit album zeker kopen, die single New Soul is prachtig en op Youtube staat nog meer moois van haar :)
  • Reactie door SooYin op 13/04/2008
    Je verstaat er niks van, en toch heb je het gevoel dat je alles begrijpt! Prachtig. Ik vind zelf Lachlom een goed nummer.. (a)