Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Trommelvliesterreur

Geschreven door Lisanne op 28/02/2008
Een apparaat dat een irritant zoemgeluid produceert. Niet omdat het kapot is, maar speciaal gemaakt om zo hangjongeren te verjagen. ?Mosquito? heet de boosdoener.

Het produceert een irritant zoemgeluid dat alleen hoorbaar is voor mensen onder de 25. De 'Almachtige Zoemer' is onder meer te vinden in Zwolle, Almere, Nijmegen, Capelle aan de IJssel, Almelo en Utrecht. Is dat geen keiharde terreur? [Succesvol]
Metro meldde vorige week dat de Mosquito succes heeft. Zoals sneeuw voor de zon verdwijnt, verdwijnen in deze steden hangjongeren voor de Mosquito. Wel logisch, want iedereen ergert zich aan zoemende geluiden. Een mug op je kamer, een moeder die stofzuigt, een zoemende lamp in het klaslokaal of een koelkast die een reparatie nodig heeft. Terrible.

[Toegestaan?!]
Met andere woorden: hangjongeren tot waanzin drijven met een irritant geluid dat jongeren een zenuwinzinking kan bezorgen. En mag het eigenlijk wel? Andr Rouvoet, minister Jeugd en Gezin, schreef begin februari in een brief dat het de vraag is of het gezoem wettelijk wel is toegestaan. Maar zolang daar nog niets op uit wordt gedaan, zal er een succesvol middel zijn om de hangjongeren te verjagen alsof het ongedierte is: trommelvliesterreur.

 
 • Reactie door AX. op 28/02/2008
  Op deze manier wordt het probleem verplaatst, niet opgelost. Waar normaal deze problemen zich op dergelijke hangplekken concentreerde, zullen deze nu plaatsvinden op andere plekken.
 • Reactie door halime op 29/02/2008
  man ik heb het net gehoord wat een vreselijke zoemgeluid. me oren doen pijn man
 • Reactie door Monica op 02/03/2008
  Ik vind het wel een goede manier om de hangjongeren van algemene plaatsen waar ze veel overlast veroorzaken te verjagen naar plaatsen waar niemand last van ze heeft. Ik hoop alleen wel dat omwonende jongeren geen last ondervinden van dit geluid. Het is echt een van de vreselijkste geluiden die er zijn...
 • Reactie door joop op 03/03/2008
  zeer handig en helpend
 • Reactie door Rocky op 04/03/2008
  jongeren moeten toch ergens kunnen staan? overaal waar ze staan worden ze weggestuurd. en ik vind trouwens ook dat je het probleem verplaatst, want dan gaan ze gewoon ergens anders staan.
 • Reactie door Alex op 06/03/2008
  die maken ze toch zo kapot?
 • Reactie door Emily op 11/03/2008
  Ik woon in Capelle maar ik heb er nog geen een gespot. En ik ben het met AX. eens, want zo wordt het probleem alleen verplaatst. Bovendien kan het vervelend zijn voor jongeren die geen overlast veroorzaken.
 • Reactie door Mithras op 16/09/2008
  Dit is geen duurzame oplossing. Het probleem zal weer terug komen, dit op een plek zonder de aanwezigheid van dat apparaat. Beetje flauwekul idee.