Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Cd-presentatie musical Fame

Geschreven door KimH op 18/02/2008
Afgelopen woensdag had relnicht Gordon de eer om het nieuwe castalbum van de Nederlandstalige musical Fame aan hoofdrolspelers Jim Bakkum en Cystine Carreon te overhandingen. De verhaallijn van deze musical is vrijwel hetzelfde als de in orginele film: in een paar uur beleef je alle ups en downs van 30 studenten aan de New York High School of Performing Arts. Die Hollandse liedteksten zijn inderdaad even wennen, maar voor je het weet sta je ook mee te swingen op de bekende titelsong?

Lees verder wat de hoofdrolspelers ervan vinden![Jim]
Jim
, die in de huid van de ijverige kunstleerling Nick Piazza kroop, is erg trots op de nieuwe cd: ?Er komen zoveel verschillende muziekstijlen voor in de show, waardoor het album erg afwisselend is. Musical, gospel?die variatie maakt de cd z leuk!? Worden die liedjes echt nooit saai dan? ?Nou ja, je zingt ze natuurlijk wel iedere avond opnieuw. Aan de ene kant krijgt elk liedje hierdoor een speciale betekenis, aan de andere kant probeer ik elke voorstelling toch anders te maken door een beetje te experimenteren binnen de melodie. Het liedje Dans op New York City is mijn favoriet: het is zo gaaf om met een grote, enthousiaste groep te zingen en te dansen op een echt musicalnummer!?

[Kim-Lian op cd, Cystine live]
De rol van danseres Carmen ? overambitieus en niet vies van een lijntje coke ? werd in eerste instantie vertolkt door Kim-Lian van der Meij, maar vanwege haar zwangerschap wordt haar werk tijdelijk overgenomen door Cystine Carreon. Cystine wie? Precies, de bitchy au-pair Tippi-Wan uit Gooische Vrouwen. Cystine: ?Het is wel moeilijk hoor, om ineens de rol van iemand anders binnen te wandelen! Ik heb wel heel veel gerepeteerd, maar ik moet nog regelmatig in de coulissen het script erbij pakken om te kijken wat me in de volgende scne te wachten staat..."

[De weg naar Fame]
[plaatje:1]De beste danser in de hele musical is absoluut Juvani Richardson: in de serie De weg naar Fame won hij vorig jaar de rol van Tyrone . Hoewel hij vr Fame nog nooit een theater van binnen had gezien, zingt en swingt hij nu 2,5 uur lang alsof hij nooit anders heeft gedaan. Wauw! Juvani: ?Echt, mijn eerste rol is meteen zo vet! Ik maak al jarenlang muziek, maar eigenlijk is er helemaal niets zo tha bomb als Fame!?

 
  • Reactie door Nina op 19/02/2008
    Tippi-Wan rules weetje! Die Cystine met die moeilijke naam, ze speelde toch ook al Rizzo in Grease?
  • Reactie door sam op 13/03/2008
    hhaa vet leuk