Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Joran, Joran toch...

Geschreven door KimH op 08/02/2008
7 Miljoen Nederlanders voor de buis en een glas wijn in het gezicht van Peter R. de Vries: sinds afgelopen donderdag zijn weer alle Nederlandse, Arubaanse en Amerikaanse ogen op de 19-jarige verdachte Joran van der Sloot gericht. Onlangs biechtte hij lles over de verdwijning van Natalee Holloway op aan 'vriend' Patrick, maar een paar dagen later vertelde hij de hele wereld dat dit allemaal gelogen was.

En zijn boek De Zaak Natalee Holloway: mijn eigen verhaal over haar verdwijning op Aruba dan? Komt Joran daar wl eerlijk in over, of neemt hij het nooit zo nauw met de waarheid?[Zo tegenstrijdig]
Bij iedereen die het boek leest, zal meteen opvallen dat Joran niet echt een betrouwbaar, eenzijdig beeld van zichzelf schetst. In hoofdstuk 2 schrijft hij: ?Zodra de school uit was, deed ik niets meer aan mijn huiswerk. Ik heb in mijn schooltijd niet vaak geleerd voor een tentamen.? Amper vier hoofdstukken verder heeft hij al een heel andere mening: ?Ik was serieus bezig met school, want ik wilde wel iets van mijn leven maken?. En al dat huiswerk dan?

[Seksmaniak]
Ook schrijft Joran een paar keer dat hij absoluut geen player was, terwijl hij verder in zijn boek weer andere dingen vertelt: ?Ik heb altijd respect voor meisjes gehad. Een meisje is mij heilig, net als mijn moeder en mijn vriendin?. Een bladzijde verder schrijft hij dat hij vanaf zijn veertiende verjaardag twee- of driewekelijks een meisje scoorde dat bij hem bleef slapen. Ook huurde hij regelmatig een hotelkamer:

?We hebben wel eens met drie jongens tegelijkertijd seks gehad op de kamer. Ik werd op het balkon gepijpt door een Amerikaans meisje, Deepak zat samen met een meisje in de badkamer en Freddy met een Amerikaans meisje op de kamer zelf. Ook hebben we wel eens topless foto?s van meisje gemaakt op de hotelkamer.?

Btje respectloos, Joran! En dan ontken je nog steeds dat je een seksmaniak bent?

[De verdwijning]
Verder laat Joran in zijn boek tussen neus en lippen door weten dat hij in mei 2005 (de maand van Natalee?s verdwijning) bij een psychiater liep, tranen met tuiten gehuild heeft en "erg meeleeft met de familie Holloway en elke dag hoopt dat Natalee gevonden wordt". Ter vergelijking: met verborgen camera is vorige maand vastgelegd hoe Joran vertelt dat Natalee nooit meer gevonden wordt en hij om het hele voorval geen minuut minder heeft geslapen. Hoe kan iemand zo hard zijn?

Wat denk jij? Is Joran onschuldig, of heeft hij misschien toch wel een erg selectief geheugen wat 29 mei 2005 betreft?

 
 • Reactie door ccc op 07/02/2008
  Als hij slim was geweest had hij het alarmnummer gebeld
 • Reactie door kim op 07/02/2008
  ik vind die joran echt een respect loze zak en hij was inderdaad slimmer geweest als hij het alarmnummerhadgebeld.en als je in paniek bent en je belt een vriend zoals hij het noemde had die vriend ook moeten zzeggen dat hij het alarmnummer had moeten bellen.of hij moet haar vermoord hebben.ik zelf denk echt dat ze is vermoord door hem anders bel je het alarmnummer.ook vind ik het echt dom dat ze hem niet oppakken na zijn bekentenis.en helemaal stom is dat hij nu weer zegt dat hij dat heeft verzonnen. en die patrick zal zich nu toch ook niet meer echt veilig voelen.dadelijk doet die joran nog iets bij hem of een vriend van joran.
 • Reactie door jeweets op 07/02/2008
  ewa homeboyz, ff respect for dese mokert eh. die gladde boy zet meer h0ssels dang jij in je hele leven set eh. wat begin je dang deze boy met de lange armen een diss te sturen he :D
 • Reactie door Roos op 07/02/2008
  goed stuk tekst! helemaal gelijk als hij eer dan niets aan kon doen en als natalee idd. een eplepsie aanval had gehad zoals vermeld in de uitzending had dan alarmnummer gebeld,ik denk daarom ook dat hij het gedaan heeft want hij had slimmer kunnen handelen want het kost wel een leven van een tiener!!!!!!! als hij het niet had gedaan had hij toch ook geen glas wijn in het gezicht hoeven gooien van peter R de vries!!??????
 • Reactie door Ritte op 07/02/2008
  Totaal belachelijk al zijn beweringen die hij later weer tegenspreekt. Het ergste vind ik nog wel dat ze hem eigenlijk nergens op kunnen pakken als het lichaam van Natalee niet gevonden word. In Amerika had hij waarschijnlijk allang in de bak gezeten na die verklaring. Ik vind het belachelijk dat iemand hier zo mee kan wegkomen. Ff respect voor deze mokert? Niet bepaald. De manier waarop hij over Natalee praat geeft aan dat als hij haar niet vermoord heeft hij minstens een ernstig psychisch probleem heeft. Zeg eens eerlijk zou jij samen alleen in het donker met hem op het strand willen lopen?
 • Reactie door Suzan op 07/02/2008
  Ik kan alleen maar zeggen: nescio. Dat zou iedereen moeten doen (:
 • Reactie door Saar op 08/02/2008
  Als hij, zoals hij zei echt niets fouts had gedaan (haar dus niet had verkracht, vermoord etc) en Natalee echt een natuurlijke dood was gestorven, had hij gewoon het alarmnummer kunnen bellen. Hij was immers dicht bij die payphone, waar hij die vriend van de boot had gebeld. (Of dat waar is?) Dus, dat is geen excuus. Als hij dus echt niets fout had gedaan etc hadden ze in het ziekenhuis wel vast kunnen stellen of Natalee een natuurlijke dood stierf, en misschien viel ze nog te redden. Ze zag er toch dood uit? Of hij gecheckt had? "Ja, over haar heen gebogen, en ze zag er dood uit". Of dat zo veel scheelt.. waarschijnlijk lag ze gewoon in coma door al de alcohol die ze had gezopen.. Ik ben nu wel benieuwd naar de chte waarheid. Vraag me af of deze echt ooit nog eens boven water komt. (Weer eens de perfecte woordkeuze, ehm tja.)
 • Reactie door Janneke op 08/02/2008
  Gepost door ccc op 7 feb 2008 @ 13:44 Als hij slim was geweest had hij het alarmnummer gebeld
 • Reactie door altijd gelijk op 08/02/2008
  hij heeft het gewoon gedaan, punt.
 • Reactie door IK op 09/02/2008
  Hij meent echt dat elk mens achterlijk is... blijf het nog vooral ontkennen, zielige... Als hij niks te verbergen heeft, dan kan hij ook alles opbiechten. Hij moet wel iets gedaan hebben anders had hij allang het alarmnummer gebeld toendertijd. Dus Joran blijf nog vooral wat ontkennen, gepakt wordt je toch!
 • Reactie door Justme op 09/02/2008
  nou die Joran heeft een hart van STEEN. hoe kan je ervoor zorgen dat iemand gewoon de oceaan in wordt gegooid zonder dat je 100% zeker weet of ze dood is.. en ik begrijp echt niet waarom hij het boek heeft uitgebracht. maar ja nu de zaak is opgelost heeft hij toch geen rust meer en dat is ook zijn verdiende loon
 • Reactie door Kim op 09/02/2008
  Weet je wat ik ook zo vreemd vind? Die rol van z'n pa! Stel, je hebt al aardig wat op je kerfstok - we laten even in het midden wat - en er sterft een meisje in je armen, wat doe je dan? Papa de rechter/advocaat-in-opleiding om hulp vragen misschien? Sorry, maar ik denk niet dat er veel 17-jarigen zich realiseren dat ze in no time sporen achter moeten gaan laten nadat ze 'iets stouts' hebben gedaan. Misschien heeft Joran dat wel op advies van z'n pa'tje gedaan... Zonder meteen weer een valse roddel te verspreiden, zou het me niets verbazen als Van Der Sloot-senior er meer van wist!
 • Reactie door Martijn op 10/02/2008
  Tis zo verschrikkelijk slim (en hufterig) van Joran om steeds maar te liegen. Zo kunnen ze natuurlijk nooit een verklaring serieus nemen... Maar goed. Als ie vrijgesproken word beland hij vanzelf wel in zee door een paar vriendjes van Bush ;)
 • Reactie door Luc op 11/02/2008
  Die gozer is gek. Zijn doel was een schadevergoeding eruit te halen. Terwijl hij al zoveel heeft aangericht, hij is echt gek!
 • Reactie door Joy op 11/02/2008
  Jaaaaa zeg maar ; hij had toch de alarmnummer kunne bellen -.- , maar hij heeft gwn wat drugs in haar bacardi 151 ofzo iets gestopt en hij denkt chit, omdat ze dan erachter komen dat hij drugs in haar drankje stopt wat ie denk ik wel vkr doet , en dan belt hij zijn vriend en hij zegt dat hij haar gwn moet dumpen. hij heeft er wel verstand van.
 • Reactie door Joy op 11/02/2008
  Stop hem in een cel met pedo's :D
 • Reactie door janita op 11/02/2008
  inderdaad belachelijk, maar wat vinden jullie dan van de manier waarop Peter R. De Vries deze zaak heeft "opgelost"?
 • Reactie door sjon op 11/02/2008
  van mij mag hij in de amerikaanse gevangenis zeepjes gaan oprapen
 • Reactie door nicky op 11/02/2008
  Zeg, waar slaat dat gehamer over seksmaniak nou weer op! Wat heeft dat nou te maken met je liefdesleven? Een seksmaniak is voor mij toch nog altijd iemand die gestoord met seks om gaat, en niet iemand die elke maand een ander meisje heeft! Sorry hoor, de jongen vindt seks fijn, mag dat niet meer in ons christelijke NEDERrige LANDje?
 • Reactie door sharonny op 12/02/2008
  denk wel dat hij er iets mee te maken heeft, dat hij door alcohol of andere middelen niet meer logisch kon denken, en daarom geen alarmnummer belde. ik vind hem wel dom dat hy nu zo vaag doet. als hij echt medelijde heeft met de familie zegt hij of: ik heb het gedaan of ik heb het niet gedaan. maarja. zo denk ik erover
 • Reactie door caac op 12/02/2008
  hij komt er togh wel weer fijn keer op keer vanaf, hij is iedereen te slim af,
 • Reactie door Eline op 12/02/2008
  stel dat joran wordt opgepakt, kunnen ze niet met zekerheid zeggen dat hij haar heeft vermoord. Maar hij heeft wel geholpen om haar te dumpen, dat is zeker. En daar krijgt hij maar een paar maanden celstraf voor, maar wat heeft dat nou weer voor een zin. Hij zou voor levenslang in die cel moeten zitten. Gewoon hoe hij over dit incident praat al...
 • Reactie door meiss hier op 12/02/2008
  ik weet nie wa het over gaat over die peter wates ik kijk ook nie naar peter de vriess. vindt saai
 • Reactie door llkrjtee op 12/02/2008
  meis hier nou ja ik wuo zege ik ben de besteeeeeee duhhh i ammm the girllll wa een saaie gesprekjes hiero fijn voor joran wie is dat voor een gast ik ik ik ik ben lkkrrrrrrr
 • Reactie door Anoniem op 15/02/2008
  ik denk dat de echt oplossing never nooit niet wordt gevonden. teveel media aandacht...
 • Reactie door asdasd op 06/03/2008
  asdasdsadasd
 • Reactie door JJ op 09/03/2008
  Hij is niet dom denkk, als ze egt zomaar was gaan trillen had hij vast wel het alarmnummer gebeld. Ik denk dat er meer is gebeurd, en dat hij haar miss verkracht heeft of overdosis gegeven gegeven ofsow.
 • Reactie door Evaaa op 10/03/2008
  Nou zeg, die gast weet ook niet wat ie wil h? Dan weer wel, dan weer niet, dan weer wel... En als hij dan alles bekend heeft, dan zegt ie maar dat ie high was. Ja hoor, zo ken ik dr ook nog wel een paar. Nu wil ik niet zeggen dat hij schuldig is, want dat is niet te zeggen met dat mens. Al heb ik zo wel mijn bedenkingen...
 • Reactie door denise en zoe. op 24/10/2008
  GOED BEZIG VRIEND, GOED BEZIG. not
 • Reactie door denise en zoe op 24/10/2008
  - not.
 • Reactie door Patrick op 12/03/2009
  CONJOOOO wat een baas