Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Luister jij ooit naar podcasts? Wij doen onderzoek naar podcasts en willen graag jouw feedback op een idee van ons. Jij kunt helpen door de vragenlijst (circa 3 min) in te vullen. Ook als je nooit podcasts luistert! 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Keep the ball! Mirte hockeyt in jong oranje

Geschreven door Lisanne op 12/02/2008
Hoewel de meeste vrouwen winkelen als hobby hebben, heeft Mirte van der Vliet (19) een heel andere passie: hockey. Geen amateuristisch gekloot met een stickie: Mirte keept in jong oranje en in het damesteam van haar club Kampong.

[Life is a bitch]
Op jonge leeftijd kwam ze er achter dat ze talent had en rolde ze in de wereld van de topsport. Een harde wereld, die het uiterste van je lichaam en een ijzeren discipline vergt. Want als je niet goed genoeg bent, dan ben je jouw felbegeerde plekje in de basis kwijt. ?Dan baal je,? vertelt Mirte. Lees verder. [Lovelife]
Vriendjes en sport is volgens Mirte een combinatie die mogelijk is, maar wel met enige moeite en de nodige consequenties. ?Je ziet elkaar niet zo vaak als andere stelletjes en je kunt minder vaak leuke dingen met elkaar doen. Een meisje uit mijn team zag haar vriendje te weinig en daardoor is het uitgegaan.'

[Feestbeest?]
Uitgaan zit er voor een topsporter niet altijd in. Op zaterdagavond is de hockeyster op de bank of in bed te vinden. ?Het is niet zo dat ik nooit meer kan uitgaan, maar als ik op zondag een wedstrijd heb, blijf ik zaterdagavond thuis. Als Brakke Harry op het veld staan, kan gewoon niet.?

[Mooie kanten]
Dat het zwaar is, is duidelijk, maar het is ook gewoon leuk. Mirte houdt ervan om met een rood hoofd en een bezweet shirt op het veld te knokken voor de overwinning. Sporten vindt ze het leukste om te doen: ?Je moet wel dingen opgeven of overslaan, maar je krijgt z ontzettend veel terug van sporten! Ik kom bijvoorbeeld net terug uit Afrika waar ik anderhalve week heb getraind. Die trip kost mij echt geen drol en het is zo leuk om te doen! Bovendien worden al mijn sportspullen vergoed en krijg ik een vergoeding van 1200 euro per jaar.?

[Vooruitzicht]
Wat Mirte nog het allerliefst wil, is meedoen met de Olympische Spelen. Dus als we dan kijken naar de heftige hockeystrijd, kunnen we zien of het haar is gelukt om het feesten en het beesten achterwege te laten voor hockey.

 
  • Reactie door tessa op 18/02/2008
    echt zo tof!! een vriedin van mij heeft in Jong oranje gezeten ze kon supper goed voetballen. helaas heeft ze een hele erge blessure nu en mag ze nooit meer voetballen als je dan ziet hoe kapot ze er van was. sport betekende heel veel voor haar en voor jou blijkbaar ook zet hem op en ik hoop dat je die olympische spelen haald.
  • Reactie door Evalientje op 21/02/2008
    Beste Mirthe van Vliet, Wat onzettend gaaf om te lezen, ik ken je niet, maar ben nu al een fan van je. Kom zeker een keer naar een wedstrijd van je kijken, hopelijk kan ik dan een handtekening krijgen. Zet hem op, ga zo door en op naar de Olympische spelen. Groetjes Evalientje
  • Reactie door Willemijn op 24/02/2008
    Mirt, ik ken je wel ;) Ben rete-trots op je!