Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

JUNO - zwangerschap met humor

Geschreven door Kimberley op 04/02/2008
Wat doe je als je 16 bent en je je samen met je beste vriend verveelt? Het antwoord voor Juno, de hoofdpersoon van de gelijknamige film, is simpel: seks. Helaas heeft die ene keer al gelijk grote gevolgen. Ze wordt zwanger en na een hilarisch bezoekje aan een abortuskliniek, besluit ze toch om de baby maar te laten waar hij zit, en na de geboorte weg te geven aan adoptieouders.

Hoewel dit klinkt als n van die dramaseries waar onze moeders van houden, is JUNO dat absoluut niet. De filmmakers zijn erin geslaagd om er een subtiele, grappige film van te maken. Juno blijft haar eigen sarcastische zelf tijdens haar zwangerschap, en het is grappig om te zien hoe ze door High School loopt met een buik die uitpuilt en ze haar eetbuien moet stillen met cafetariavoedsel. Verder zijn de reacties en de karakters van de mensen om haar heen nog het grappigst.

Lees verder wat Kimberley van deze film vindt en win een JUNO verrassingspakket![Nerdy vader]
Allereerst is daar de vader van de baby, Paulie Bleeker. Als Juno haar ouders vertelt dat het kind van hem is, maakt haar eigen vader terecht de opmerking dat hij ?niet wist dat Bleeker het in zich had.? Paulie is een nogal lief, nerd-achtig typetje en verslaafd aan tic-tacs. Juno wil hem zo min mogelijk betrekken in het hele zwangerschapsgebeuren, ook omdat zijn moeder haar nu al haat en niet mag weten dat Paulie de schuldige is van haar dikke buik.

[Neurotische adoptieouders]
En dan zijn er nog de adoptieouders. Bij de eerste blik zien ze eruit als perfecte ouders, die alleen niet goed weten hoe ze met de 16-jarige Juno om moeten gaan en vooral heel bang lijken dat Juno aan het eind toch haar baby niet wil afstaan. Maar dit verandert langzaam als je ze buiten de scnes met Juno ziet: Vanessa Loring blijkt obsessief bezig te zijn met kinderen, terwijl Mark, haar echtgenoot, er steeds meer tegenop ziet.

[Topfilm!]
Ik kan makkelijk het hele verhaal vertellen, maar dat zou echt zonde zijn. Hoe grappig de situaties soms ook zijn, het blijft een ontroerend verhaal dat je tot nadenken zet. Niet voor niets is de film 4 keer voor een Oscar genomineerd. Juno gaat haar problemen niet uit de weg en vecht tegen de vooroordelen van tienerzwangerschappen.

Dus wat doe je als je een tiener bent en je je op een middag verveelt met je vrienden? Naar de bios gaan, JUNO kijken.

Doe nu mee aan de prijsvraag en een verrassingspakket van JUNO!

 
 • Reactie door Sophie op 07/02/2008
  Hey, ik heb Juno ook gezien! ik vond het een leuke film, met veel humor. Maar het verhaal vind ik minder sterk. Een meisje raakt zwanger, ongewenst, en ze zoekt adoptieouders. Wel met respect voor de makers enzo hoor, maar ik zou het leuker vinden als er wat meer verhaal in zat.
 • Reactie door miloeti op 07/02/2008
  SUPER VET kan niet wachten om te gaan kijken!
 • Reactie door naomi op 07/02/2008
  wil hem zeker eens gaan kijken! ken de trailer al gezien, en dat ziet er veelbelovend uit. ma op de stickers van joepie: paulie bleeker is een hottie, ma niet met zen bandje in zijn haar kan niet w8en om te gaan kijken dat word lol!!!!!!!!!
 • Reactie door Saar op 08/02/2008
  Ik heb de film nog niet gezien, de trailer wel, hij lijkt me ontzettend leuk! Veel humor =] Ben benieuwd!
 • Reactie door Leonie op 03/03/2008
  lijk mij ook een vett coole grappige film. ik ga hem zeker in de bios zien
 • Reactie door haii op 16/03/2008
  k heb de film gezien me leraares heeft het van internet afgehaald we moeten in t engels een verslag van maken dus wens me succes . leuke film trouwens maar ik heb hem voor de helft gezien want ik werd steeds uit de klas gestuurd whaahaa
 • Reactie door timuhuhu op 24/05/2008
  ik heb een vraag voor mensen die d3e film hebben gezien hoe heet het kindje? en op het einde wordt er een leidje afgespeeld en heet dit leids het zo fijn zijn als je me hel;p het is voor een verslag voor CKV1 tim
 • Reactie door ANONIEM op 12/06/2008
  De film is gewoon geweldig! Diepzinnige film is het:)
 • Reactie door anoniempje op 18/10/2008
  geweldige film !
 • Reactie door ss op 02/11/2008
  ik moest de film voor school kijken en nu een film verslag van maken, niks aan -.-
 • Reactie door annee op 11/01/2009
  heee zijn die adoptie ouders nou uit elkaar gegaan:$?
 • Reactie door nAtasje & maity op 20/05/2009
  Wij vinden het echt een vet coole film echt toppie :D:D ik zou het zelfde doen als juno ik ben het helemaal mee eens of ik zou het kind houden :D:D
 • Reactie door lisa op 20/05/2009
  jajaaj, jullie zijn allemaal dom. IEDEREEN SPIEKT WEL IS.