Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Interview Stacey Rookhuizen: Jong, blond & platenbaas

Geschreven door Suzan op 21/02/2008
Stacey Rookhuizen is de naam, en ze heeft al sinds haar 16e haar eigen platenlabel ?Stacey Records?. Hoe? Waarom? Wat? Tijd voor een interview.

[Hoe gaat het met het label?]
Prima! Ik doe nog steeds het management van bands. Ik hou me bijvoorbeeld bezig met de boekingen. Cd?s uitgeven doe ik niet meer, het levert niet genoeg op. Ik zorg dat de aandacht naar de nieuwe bands wordt getrokken. Zo is er een vast programma op Kink FM waarin steeds een band wordt gepresenteerd. Ik zorg er ook voor dat de songs op de radio komen. Mijn label is erop gericht ook onbekende bands een kans te geven. >>> Lees verder[Waarom komen die er zo niet?]
Er zijn veel bands in Nederland. Grote platenlabels wijzen vaak ten onrechte goede bands af, ze hebben er geen tijd voor. Deze bands geef ik een kans. Zo hebben een aantal bands op Lowlands opgetreden, dat is een geweldige uitdaging.

[Wat voor muziek houd je zelf van?]
Vooral pop en rock. De meeste bands die ik begeleid zijn ook van dat genre. Ik hou veel van korte liedjes. Moke en C-mon & Kypski zijn favorieten van me. Zij zijn er ook gekomen door hard werken en geluk hebben.

[Wil je niet zelf muziek maken?]
Ik heb gitaar en contrabas gespeeld, maar dat was niets. Ik vind de scene waar ik inzit heel leuk, maar dan de managerskant ervan. Kriebels om zelf te spelen heb ik niet.

Vorige week werd de nieuwe Unsigned Cd, The Young Ones gepresenteerd in Paradiso. De cd bevat 12 tracks van 6 enthousiaste pop/rock bands tot 21 jaar. Unsigned geeft talentvolle artiesten de gelegenheid om zich te presenteren, in de hoop er een platencontract uit te kunnen slepen.

 
 • Reactie door halime op 28/02/2008
  vet man op je jonge leeftijd een eige plaaten ding
 • Reactie door sabine op 29/02/2008
  leuk zeg =) er staat je vast nog wel een mooie toekomst te wachten in deze genre.
 • Reactie door roy op 04/03/2008
  roy
 • Reactie door Ricoo op 09/03/2008
  Mooie meid :D
 • Reactie door bonjourbabe op 08/02/2009
  cool ^^
 • Reactie door lianne op 15/01/2010
  stacey is hot