Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Alfa of beta?

Geschreven door Kimberley op 10/01/2008
Gisteren sloeg ik de krant open en zag ik een artikel dat ik nogal vreemd vond: ?Bètavakken meer dan ooit populair?. Het platform Bèta en techniek is enthousiast: ?We zijn sinds 2005 bezig met het initiatief om de instroom op hogescholen en universiteiten bij technische studies te verhogen.?

Enthousiast? Met alle respect, dat vind ik dus complete onzin. Er wordt steeds vaker gedaan alsof je met bètastudies veel geld gaat verdienen en met alfaopleidingen alleen maar ambtenaar kan worden of nog erger? leraar! Lees snel verder om mijn ongezouten mening te horen :) Ik weet niet of het direct een gevolg is van die promotie, maar als je bètavakken promoot, zou je ook alle spookverhalen uit de wereld moeten helpen over alfastudies. Trouwens, wie zegt dat het volgen van een bètaprofiel op de middelbare ook een bètastudent oplevert? Ik ben daar het levende voorbeeld daarvan: zelf heb ik Natuur en Gezondheid gedaan en uiteindelijk gekozen voor Geschiedenis.

Ok, ik geef toe, mijn eerste keus was Geneeskunde, een bètastudie. Maar ik vraag me af hoeveel anderen alleen maar een bètaprofiel kiezen om arts te worden. En geloof het of niet, maar in de zorgsector word je toch net zo goed een ambtenaar als een vieze alfastudent.

Wat jij aan dit hele gebabbel hebt? Helemaal niets! Kies gewoon je eigen weg en laat je zo min mogelijk beïnvloeden! Word geen architect omdat de bètavakken zo leuk worden gepromoot, maar omdat je het zelf zo leuk vindt!

 
  • Reactie door Suzan op 11/01/2008
    Hmm, ik vind het wel goed dat die vakken gepromoot worden. Als je geen betaprofiel kiest, kun je ook geen betastudie volgen (andersom vaak wel) en feit is dat er heel veel techneuten nodig zijn, willen wij over 20 jaar allemaal in het huis van de toekomst wonen:) Maaaar: ik blijf verstokt alfa.
  • Reactie door west op 02/09/2008
    je madereeet is so groot als ik weet niet wat