Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Het is 'seksweek' op Scholieren.com. Samen met de Sense Infolijn geven we antwoord op al jouw seksvragen. 

Alles over seks Alles over seks

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Alicia zoals ze is

Geschreven door KimH op 11/01/2008
Naast haar filmrol in The Nanny Diaries (deze maand in de bioscoop) heeft Alicia Keys afgelopen jaar keihard gewerkt aan haar derde album As I Am. Een betere titel had Miss Keys niet kunnen kiezen: ook op deze cd laat ze weer precies zien wie ze is. Veel pianomuziek, zowel relaxliedjes als dansbare nummers en natuurlijk een wereldstem: Alicia zoals we haar kennen dus!

Lees de rest van Kim's mening hier
Na een rustige intro ?waarin duidelijk wordt dat Alicia een grote liefde heeft voor Chopin? wisselen rustige loungemuziek en dansbare liedjes elkaar in rap tempo af. Haar eerste single No One is al vaak in discotheken gedraaid: die derde plaats in de Nederlandse hitlijsten had Alicia dan ook meer dan verdiend! Het volgende nummer Like You?ll Never See Me Again is een stuk rustiger, maar prima achtergrondmuziek tijdens een rustig feestje of een romantische date.

Na meerdere keren deze cd beluisterd te hebben (op de fiets, tijdens het sporten en op de bank) is mij duidelijk geworden dat er zoals Alicia Keys geen tweede bestaat: geen andere R&B-zangeres weet duidelijke beats zo goed te combineren met overheersende pianotonen. Daarnaast experimenteert ze qua stem wat meer dan op haar vorige albums. Tijdens sommige nummers lijkt ze iets heser te zingen en hoewel ze een paar keer op de grens tussen vals en zuiver zit, voert haar heldere soulstem toch de boventoon.

De teksten op dit album herinneren me vooral aan Mary J. Blige?s No More Drama: Alicia?s album staat bol van de relaxte en vrolijke nummers vol vertrouwen in de liefde en de wereld om haar heen. Opvallend is het liedje Superwoman, dat natuurlijk geen titelverklaring nodig heeft. En keer luisteren en je examenvrees of onzekerheid verdwijnt als sneeuw voor de zon..

Kortom, ook op haar derde album is Alicia Keys precies weer as she is. En zo moet ze blijven ook!

 
  • Reactie door koetje op 16/01/2008
    vind haar top echt geweldig luf you kusjes
  • Reactie door Mirjam op 07/02/2008
    En haar liefde voor Beethoven! Piano & I op haar eerste album: Songs in a minor. Alicia Keys maakt echt goede muziek :)
  • Reactie door ik op 08/02/2009
    ahhaha begrijp er niks van! zulke mensen zijnniet GEWELDIG!!! maar niks