Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Downloaden of kopen?

Geschreven door Duco op 09/01/2008
Nick en Simon hebben sinds kort een nieuw album. Eerst op internet luisteren of meteen naar de winkel rennen? En van Nederlands grootste dagbladen meldt dat er de laatste drie maanden meer muziek legaal verkocht wordt dan vorig jaar. En dat ondanks alle downloadprogramma's. Persoonlijk vind ik het kopen van een echte CD veel meer charme hebben. Je steunt er de artiest mee, hebt een origineel stukje cultuur in je bezit en bovendien is het nog legaal ook.
Maar stiekem luister ik ook naar illegaal op YouTube geplaatste nummers. Kennelijk stimuleert het illegale downloaden van muziek dus toch om uiteindelijk bij de platenwinkel een legale muziekschijf te halen. Dan komt er toch nog eens wat goeds voort van het internet...

 
  • Reactie door Suzan op 11/01/2008
    Een artiest zei ooit: download alles wat je wilt, want wij artiesten verdienen veel meer aan concerten. Dus: kom allemaal naar de concerten!
  • Reactie door Jeroen op 13/01/2008
    Ik dowload de meeste cd's. Zit weinig verschil in de kwaliteit. En de "Artiest" verdiend genoeg.
  • Reactie door Anoniem op 16/01/2008
    Voor alle muziek die ik in mijn bezit heb, heb ik betaald, hetzij door de originele CD aan te schaffen, hetzij als DRM-vrije iTunes download. Dit is het minste wat ik kan doen om mijn dankbaarheid te tonen aan alle mensen (auteurs, componisten, artiesten, platenfirma's, ...) die ervoor gezorgd hebben dat ik van die muziek kan genieten.