Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

JBL-koptelefoon, Zalando- of Bol.com bon winnen?

Doe mee aan het Nationale Scholierenonderzoek. Vul de vragenlijst in over jouw toekomstplannen (ca 10 min) en maak kans. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Wij willen meer lessen!

Geschreven door Ceyda op 31/03/2007
Ongelofelijk maar waar, scholieren en studenten willen meer lesuren.
Diverse studentenorganisaties hebben de handen ineengeslagen om voor ons scholieren meer lesuren te regelen. Ik denk dat dit een goed idee is, omdat het competentiegerichte onderwijs lang niet iedereen aanspreekt.

[Teveel vrijheid]

Je krijgt veel vrijheid bij het invullen van je keuzeuren, dit vergt veel zelfstandigheid. Met alle respect voor ons scholieren, maar de meesten van ons willen niet zo zelfstandig zijn. In de keuzeuren dat we zouden moeten werken, doen we liever wat anders, omdat we niet zo op de vingers gekeken worden als in gewone lessen.

[Alles voor je diploma]

Ik vind het daarom belangrijk dat er meer gewone lessen komen, zodat de docent ons werk beter kan controleren. Dit klinkt natuurlijk afschuwelijk, zo'n docent die ons steeds bespiedt vanachter zijn bureau, maar laten we wel wezen, het is uiteindelijk beter voor ons als we van een docent horen krijgen waar we aan moeten werken om het jaar te halen.
Dat is namelijk waar we het allemaal voor doen. We zitten niet op school om zoveel mogelijk leraren overspannen het lokaal uit te jagen -al is dat soms erg leuk!- maar uiteindelijk willen we toch allemaal ons diploma? Ik vind onderwijs zelf belangrijk en heb al in de leerlingenraad besproken of wij er als school wat aan kunnen doen. Maar omdat dit een landelijk probleem is, vereist dit ook landelijke oplossingen.

[Conclusie]

Dus de enige conclusie die we hieruit kunnen trekken, is dat de overheid eens haar best moet doen, om de leskwaliteit te verbeteren. En als ze toch bezig zijn met het invoeren van meer lessen, laat die cola-automaten dan ook maar eens gratis worden!

 
 • Reactie door ik op 26/06/2007
  donderstraal op joh met je meer lesuren
 • Reactie door pirate (4vwo) op 25/09/2007
  ARRGH!! Wie verzint het?? Ik werk me hier dood aan de verslagen en pw en so's!!!! Iedereen in mijn klas is chagerijnig door het huiswerk! Er zijn zelfs mensen die doen net alsof ze ziek zijn, omdat het zo verschrikkelijk veel is... En als die lessen eens (eindelijk) zijn afgelopen, dan ben je egt te moe en dan moet je ook nog eens gaan leren! *dood* Is dit wat we willlen??? :S
 • Reactie door Conjo havo 5 op 20/11/2007
  En wat heeft dit dan te maken met de lesuren? Het aantal pw's en dergelijke gaat toch niet omlaag als we minder lesuren krijgen? We moeten dan juist hetzelfde doen met minder uitleg en minder gestructureerde werktijd in de les. Dus wat jij nu zeg slaat nergens op. en als je het niet aan kan ga je toch havo doen, daar zijn de mensen ook veel relaxter en hoef je niet de hele tijd world of warcraft te spelen om er bij te horen.
 • Reactie door Melvin op 20/11/2007
  Meer lesuren, zijn jullie gestoord? hier pest je 80% van alle scholieren mee, we hebben al genoeg te doen! Ik ga daar echt niet meer van leren, slechts geirriteerder word ik daarvan. Idioten
 • Reactie door NdS H5 op 02/02/2008
  Oja, meer lesuren, daar worden onze docenten ook enthousiast van. Ik ben niet verbaasd dat ze met zo'n hongerloontje en zo veel werk al te weinig tijd voor ons hebben of maken. Men denkt dat door meer contacturen de kwaliteit omhoog gaat. WHAT?! Die leraren worden alleen maar vermoeider, en de leerlingen ook.
 • Reactie door mij op 01/12/2008
  omg hoe kan je het verzinnen.. hobbylozen mensen:O:S
 • Reactie door Coco op 01/12/2008
  Ja anmehoela! Ik ga toch niet voor mijn plezier naar school?
 • Reactie door iemand op 11/01/2009
  Gepost door pirate (4vwo) op 25 sep 2007 @ 15:06 ARRGH!! Wie verzint het?? Ik werk me hier dood aan de verslagen en pw en so's!!!! Iedereen in mijn klas is chagerijnig door het huiswerk! Er zijn zelfs mensen die doen net alsof ze ziek zijn, omdat het zo verschrikkelijk veel is... En als die lessen eens (eindelijk) zijn afgelopen, dan ben je egt te moe en dan moet je ook nog eens gaan leren! *dood* Is dit wat we willlen??? ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^dat ja.
 • Reactie door Ik op 15/03/2009
  Meer les uren? Er moeten juist minder les uren komen!!!! Dus wat lul je nou met je meer lesuren?
 • Reactie door Anoniem op 18/03/2009
  wat ben je gek of zo?????????????? ik haat school al genoeg ik vind school egt k*t en dan nog iets :ze zeggen dan wel dat kinderen te weinig sporten maar als je meer lesuren erbij gaat doen is er alleen maar minder tijd over om te sporten!!!!!!!!!!!!!!
 • Reactie door Anoniem op 18/03/2009
  jullie zijn geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Reactie door Robsel op 17/01/2010
  Allemaal leuk en aardig meer lesuren, maar in Nederland gewoon niet haalbaar. Onvoldoende gekwalificeerd personeel zorgt ervoor dat door de kwantiteit van lesuren de kwaliteit niet gewaarborgd kan worden. Wat resulteert in veel tussenuren, waar niemand op zit te wachten.
 • Reactie door 3 gymmer op 11/03/2010
  ik vind wel dat er meer uren moeten komen van grieks, ik heb maar 2 uur per week, terwijl ik 3 uur tdd heb met al die stomme projecten dan stoppen ze er onzin vakken bij terwijl we al 38 uur per week hebben *zucht* gooi dan tdd eruit, uurtje grieks erbij, uurtje engels erbij(nu ook maar 2 uur) en een uur weg en 3 uur wiskunde ipv 4
 • Reactie door FAIL op 15/03/2010
  Als een leerling de vraag krijgt of hij of zij meer lesuren wil, en hij of zij zegt ja, dan noem je dat in 10 van de 10 gevallen "sarcasme"
 • Reactie door henk op 18/03/2010
  Thuis kun je duidelijk meer doen doordat je alles tot je beschikking hebt, denk aan uitwerkingen voor wiskunde etc. terwijl we in de klas moeten 'vechten' om de uitwerkingen te kunnen zien', waardeloos gewoon. We zouden absoluut veel efficienter kunnen werken als er een soort vragenuurtje zou komen i.p.v. de lange en saaie schooldagen. Ik denk dat deze artikel niet 'partijdig' is, nergens waar cijfers staat over onderzoeken dat gedaan is over het willen van meer uren. NIET BETROUWBAAR, gezien de reacties van scholieren in Nederland over het ophogen van de aantal lesuren.
 • Reactie door Mimi op 07/04/2010
  Eigenlijk valt het best tegen. Op mijn school hebben we dit jaar al extra veel lesuren...als examenklas! Als er lesuren zijn, laat ze dan toch alsjeblieft van die keuzeuren zijn! Bij een aantal vakken doe ik letterlijk niks behalve zitten dagdromen, of ik neem een boek/samenvatting voor me van een ander vak. En dat het zelfstandigheid vergt, is toch zo slecht nog niet? Vooral in de examenklassen is het niet erg. Kom op, we zijn (bijna) volwassen. xD
 • Reactie door sWIsDHPirnVlSvNWMko op 21/06/2011
  Such a deep anwesr! GD&RVVF