Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Heb jij spreekangst? Voor een item van RTL Nieuws doen we onderzoek naar spreekangst. Laat ons weten of jij nerveus wordt van spreken voor een groep. Meedoen duurt maar 2 minuutjes. 

Naar de vragenlijst

Dit is een oud artikel uit het archief van Scholieren.com, door omzettingen kan de lay-out er rommelig uit zien.
Artikelen van nu, vind je hier.

Publieke geldverbranding

Geschreven door Duco op 31/12/2007
"KNALLEND HET NIEUWE JAAR IN", prijst de vuurwerkfolder van de plaatselijke bloemist aan. De (legale) vuurwerkverkoop gaat al bijna van start. En ieder jaar lijken mijn buren meer rotjes, meer grondtollen en meer duizendklappers te bestellen.
Ik vind echter dat vuurwerk kopen geldverspilling is. Naar mijn idee is vuurwerk afsteken zelfs de grootste geldverbranding die we in Nederland houden. We kunnen ons geld toch beter besteden aan nuttige zaken? Een bijdrage geven aan de brandwondenstichting bijvoorbeeld?

Je kunt, als je per se vuurwerk nodig hebt, net zo goed je geld in de fik steken. Dat heb ik vorig jaar gedaan en ook dit jaar zal ik weer wat briefgeld proberen te verbranden. Het bespaart je daarnaast ook nog eens een ritje naar de bloemist.

 
 • Reactie door Anne op 05/01/2008
  Hehe, eindelijk eens iemand die het met me eens is dat vuurwerk geld verspilling is.... Nederland schiet miljoenen de lucht in en bij n nederlander komen de miljoenen uit de lucht vallen. Nog zoiets onzinnigs, al die staatsloterijen.
 • Reactie door Suzan op 06/01/2008
  this is like: sooo cool.
 • Reactie door Ramon op 08/01/2008
  Er zijn nou eenmaal mensen die vuurwerk mooi vinden. als je je daar niet in kan leven is dat je eigen gemis. Dat het geldverspilling is, is jullie mening, maar zeker geen feit. Als je zo redeneerd zijn er nog talloze zaken die onder geldverspilling kunnen vallen.zoals merkkleding kopen ipv cheapo shit, nutteloze dingen kopen voor de heb, etc. Dat hele onzin verhaal van geld in de fik zetten is natuurlijk helemaal onzin. Ik vind vuurwerk mooi, ik leef uit naar oud en nieuw, en het is tevens mijn geld wat ik er aan uitgeef. daarbij is het ook goed voor de economie als er veel word uitgegeven. Jullie zijn echt van die mensen die de grootste commentaar hebben, maar met oud en nieuw wel met de standaart "oohh's" en "aaahh's" buiten staan.
 • Reactie door Duco op 14/01/2008
  Ja, ik ontken niet dat ik vuurwerk lelijk vind. Maar laat het dan aan pro's over. Georganiseerde vuurwerkafsteek. Geen Romeinse kaarsjes en 200-klappers. Bovendien vervuilt vuurwerk ook nog eens ontzettend. En de economie heeft al genoeg profijt van de maand december vanwege Kerst, Sinterklaas en zelfs oliebollen. But hey: everybody his own thoughts!
 • Reactie door sjaak op 30/09/2008
  helemaal gelijk! ben het vooral eesn met Ramon.!!